Мляко от хлебарки: новата супер-храна

  • 23 ноември 2016 11:18

  • 2459
  • 3
Мляко от хлебарки: новата супер-храна
©

Да, правилно сте прочели! Наистина говорим за мляко, произведено от хлебарки. Е, не си представяйте напитка от смлени животинки в стъклена чаша. Истината за тази супер-храна е друга.

Преди броени месеци бе осъществено проучване от френски, канадски, японски и английски учени, които се позаинтересоваха за секрета, който женската хлебарка дава на малките си. Но не кой да е вид хлебарка, а т.нар. diploptera punctata, който е единствен по рода си, защото женските износват плода в корема си, а той се развива изключително бързо благодарение на този хранителен секрет, богат на протеини.

Изследванията показват, че този вид мляко е под формата на кристали в организма на хлебарката и съдържа невероятни хранителни свойства. Излиза, че тези миниатюрни кристали съдържат протеини, аминокиселини и добри мазнини, които са основни за здравето и човешкото тяло. Както, може би, знаете - тялото ни не произвежда по естествен начин аминокиселините, затова си ги набавяме чрез храната.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

woman.bg
2459 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.23 | 11:41

3
До гуша да ти дойде от супер храни. Таратор с кюфтета и сме най-добре.
Оцета

2016.11.26 | 03:02

2
Кукундрелите пак са в акция.След години ще вкарат и безгръбначните в закона за защита на зивотни.И тогава ще си пием взаимно мъжкото мляко.
Отбор медийни тъпанари

2016.11.23 | 16:00

1
Мляко от сперматозойди не са ли открили още? Защото проститутките и курвите отдавна го пият

Добави коментар

Водещи новини