Лиляна Павлова: Ще настоявам санирането да продължи, каквото и да се случи

  • 10 ноември 2016 13:41

  • 1952
  • 4
Лиляна Павлова: Ще настоявам санирането да продължи, каквото и да се случи
© Булфото

Ще настоявам санирането да продължи, каквото и да се случи, каза в Кюстендил министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Министърът, заедно с областния управител Виктор Янев и кмета на Община Кюстендил Петър Паунов, откри обновени блокове по националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради в града.

Санираните блокове включват 167 апартамента, като са обновени над 16 300 кв. м жилищни площи.

Пред журналисти министър Павлова посочи, че няма усещането, че откриването, на което тя присъства днес, е последното.

Каквото и да се случи, като министър и като човек ще настоявам програмата да продължи напред в годините, защото е важна за хората и е аполитична, каза министърът, като уточни, че има одобрени 2000 сгради, които предстои да бъдат реализирани. Притеснението на хората е това, че дойдат ли тези, които агитираха срещу програмата, може да не я продължат, но аз ще настоявам, и вярвам в разума на всички, че тя трябва да продължи и ще продължи, добави Павлова.

Министър Павлова каза още, че когато президентските избори приключат, всички трябва да направят своя анализ. "Ние сме единствената политическа сила с ясно изразен партиен кандидат, зад който стоим. Ако този кандидат не бъде подкрепен, морално е и е коректно ние да понесем политическата отговорност, ако не получим подкрепата на гражданите. Това е подкрепа и за правителството, и за политиките, които провеждаме. Ако подкрепата отиде за левия кандидат, очевидно нещо в това, което ние провеждаме като програми, като действия на правителството, не се харесва. Тогава трябва да понесем тази отговорност и да отидем на избори, за да може гражданите да преценят какво точно искат, какво очакват и от какво имат нужда", допълни Павлова.

Тя посочи, че с директно финансиране по част от програмите на министерството на регионалното развитие общината в Кюстендил има възможност да осъществи проекти от следващата година за над 25 млн. лв. - инвестиции за градска среда, улици, междублокови пространства, довършване на "енергийната ефективност" за публичните сгради.

Продължават и инвестициите за пътища, каза Павлова и допълни, че предстои пускането на ремонтирания път до Рилския манастир, важен проект е и изграждането на скоростния път "Рила", който е част от дългосрочната стратегия на правителството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1952 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.11.11 | 11:43

4
Престанете да плашите хората,МAЛOYMНИЦИ

2016.11.11 | 11:43

3
не стойте зад цвачка ,минети отпред ...има какво да посмучете ....от чепа на "майката " ....
шиши

2016.11.11 | 11:43

2
имаме си майчица и бащица, а лиляна се изживява като пепеляшка

2016.11.11 | 11:43

1
Проклети да сте до девето коляно гербаджийски боклуци!

Добави коментар

Водещи новини