Близо две хиляди сгради чакат за саниране

  • 22 ноември 2016 10:09

  • 2351
  • 1
Близо две хиляди сгради чакат за саниране
© Булфото (архив)

Близо две хиляди сгради чакат за саниране по Националната програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради за един милиард лева, заложена в проекта на бюджет на правителството в оставка за догодина. Това съобщи пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоусторйството в оставка Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Досега за 2019 сгради има средства от бюджета за саниране за тази година.

Министърът заяви това пред журналисти след откриването на шестата национална конференция "Оперативна програма "Околна среда" и Програма за развитие на селските райони в периода 2014 - 2020 г.".

Кметовете са уведомени временно да преустановят сключването на нови договори, докато НС приеме бюджет 2017 г. Причината е, че сключените до момента договори са достигнали сумата от 1 млрд.лв., заложена в бюджета и в постановлението за изпълнението на програмата. Докато НС не приеме проекта на бюджет за 2017 г., нямам право да дам съгласието си и кметовете да сключват финансово необезпечени договори. Позволя ли това, следващата седмица съм първи клиент на Прокуратурата, каза министър Павлова.Правителството предложи увеличение с още 1 млрд. лв на бюджета на програмата.

Националната програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряна, заяви тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2351 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.22 | 21:05

1
е..за малко ще спра ..макар ..че още съм гладна свиня ..какво ли ще правя ..когато няма откъде ..да папкам..няма да има асфалт ..ни стиропор ..добре че съм си заделила ..а и боко ми е отзад..

Добави коментар

Водещи новини