Раул Кастро поздрави Доналд Тръмп за победата му на президентските избори

  • 10 ноември 2016 09:19

  • 3137
  • 1
Раул Кастро поздрави Доналд Тръмп за победата му на президентските избори
© Getty Images/Guliver

Кубинският лидер Раул Кастро поздрави Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за победата му на президентските избори в САЩ, съобщи вчера министерството на външните работи на островната държава, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Председателят на Държавния съвет и Министерския съвет на Република Куба Раул Кастро Рус изпрати на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския поздравителна телеграма във връзка с избирането му за президент на САЩ", се посочва в съобщението без повече подробности.

По-рано вчера властите в Хавана обявиха за провеждане следващата седмица на "стратегически" военни учения на територията на цялата страна с цел проверка на бойната готовност на армията при евентуално нашествие. Правителството на Куба не обвърза ученията с победата на Тръмп на изборите, отбелязват агенциите. При все това почти едновременно с обявяването й беше разпространено съобщението за маневрите. Обичайно тези учения съвпадат с момент на най-голямо напрежение в отношенията със САЩ. За първи път подобни маневри се проведоха при избирането на президента републиканец Роналд Рейгън през 1980 г., припомня АФП, цитирана от БТА. Последните учения от този тип бяха организирани през 2013 година.

В Куба много хора споделиха безпокойството си след изборната победа на Тръмп, който по време на кампанията си обеща да спре процеса на нормализиране на отношенията с Куба, започнат от президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият в края на 2014 година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3137 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.10 | 09:32

1
САМО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ МРАЗЯТ ТРЪМП

Добави коментар

Водещи новини