Възобновиха разследването по случая "Яневагейт"

  • 04 ноември 2016 14:31

  • 4194
  • 0
Възобновиха разследването по случая "Яневагейт"
© Булфото

Разследването по случая "Яневагейт" е възобновено, а адвокат Момчил Мондешки е разпитан днес, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Той е потвърдил, че записите са умишлени - това, което казва и в свое интервю.

На 2 ноември наблюдаващият прокурор по делото се е самосезирал и възобновил разследването. Ще има нови разпити на Румяна Ченалова и Владимира Янева.

За разпит ще бъдат извикани и Атанас Чобанов, и Асен Йорданов от сайта "Бивол", защото твърдят, че имат още записи.

Разследването няма да спре дотук, ще има още разпитани, каза още Румяна Арнаудова. Според нея е важно да се уточни този запис случайно ли е направен и с какво е направен. Възможно е разследването да тръгне и в друга посока, тъй като в момента то е за незаконно използвана техника за записване.

Румяна Ченалова вече е с няколко прецизирани обвинения. Те касаят дело, по което страна са Обединени енергийни търговци. Въпреки, че не е била внесена държавна такса за исковата им молба от 6 млн. лева, Ченалова е започнала да гледа делото. След това е наложила запор на сметки на НЕК, последвало и двойно увеличение на иска. Ченалова е извършила и документно престъпление, каза Румяна Арнаудова, като е допуснала поправка на протокол от съдебно заседание и по този начин е станала промяна на фактури.

След като вчера се е запознала с всички доказателства от разследването, Ченалова поискала отвод на наблюдаващия прокурор. Ако това искане бъде отхвърлено, обвинителният акт ще бъде внесен в съда в много бързо, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4194 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини