Захариева поиска възобновяване на проверката по скандала "Яневагейт"

  • 03 ноември 2016 14:56

  • 2628
  • 0
Захариева поиска възобновяване на проверката по скандала "Яневагейт"
© Булфото

Министърът на правосъдието Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на поиска възобновяване на проверката по случая със записите на разговори между бившите съдийки Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и Румяна Ченалова.

Според нея с този случай трябва да се заеме и етичната комисия на Висшия адвокатски съвет, особено след твърденията на адвокат Момчил Мондешки.

Недоумение буди у мен фактът, че той мълча една година, коментира Захариева интервюто на адвоката.

И затова той трябва да обясни как са правени и режисирани ли са тези записи. Трябва да обясни защо чак сега говори. Да се спрягат компромати, за да се предпазят сами себе си е абсурдно. Това е изнудване, каза Захариева. Тя е на мнение, че прокуратурата трябва да разпита Мондешки именно заради твърденията му, че тези записи са направени, с цел да се притискат определени лица, сред които и премиера.

Захариева изрази недоумение от днешното заседание на ВСС, заради начина, по който протече дискусията за работа по европроекти. Иска или не иска, ВСС ще изпълнява пътната карта за съдебна реформа, а ако не иска да работи по тези проекти, то други институции ще се заемат с това, заяви тя.

Захариева беше категорична, че няма да допусне съдебната система да загуби евросредствата. Електронно правосъдие ще има с или без участието на ВСС, категорична беше тя.

Колкото до срещите с европрокурорите, Захариева каза, че никой до момента не е заявил желание да разговаря с тях при посещението, което предстои. Не съм съгласна, че информацията до европрокурорите се селектира, продължи тя.

Нещата във ВСС са станали твърде лични. Премината е една граница в някои изказвания от част от членовете. Това не помага нито на атмосферата на работа, нито на кондицията. Отделя се твърде много време за излишни спорове, смята правосъдният министър, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини