Шефът на НАП: Оценката на Дянков за работата ни вече е положителна

  • 15 декември 2011 08:16

  • 1372
  • 1
Шефът на НАП: Оценката на Дянков за работата ни вече е положителна
©

Трудно се събират данъци в условия на криза, но тази година наваксахме изоставането от средата на годината.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов.

Все пак тази година очакваме неизпълнение на приходите от около 300 млн. лв., които са най-вече от неплатени осигуровки. Не мога да кажа кой е виновен за това, но според мен НОИ и Министерството на труда и социалната политика трябваше да се съобразят със заложените от нас параметри. Тези 300 млн. лв. ще бъдат покрити от добрата събираемост на Агенция "Митници", добави Стефанов.

Той съобщи, че към края на ноември са събрани 11, 4 млрд. лв, което е със 715 млн. лв. повече за същия период на миналата година. "Този ръст изцяло се дължи на усилията ни съвместно с териториалните подразделения през годината. Очаквам до края на годината заедно с Агенция "Митници" да вкараме в бюджета около 1,3 - 1,5 млрд. лв. повече от миналата година", заяви шефът на НАП.

"Мисля, че вече и вицепремиерът Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи вече има положителна оценка за работата на приходната на агенция както по отношение на събираемостта, така и по отношение на борбата с ДДС измамите", каза още Красимир Стефанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1372 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Vlado

2011.12.16 | 10:25

1
Той Дянков пък колко е обективен по въпроса за Държавния рекет на НАП!Браво Тигри мои, следващата година им извадете и златните зъби.Щом държавата е добре народа може и да не е - ГЛАДНИЯ НЯМА СИЛА ДА ВИКА. А в брюксел се чува само гласа на ония които си подлагат главичките покорно да ги помилват!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини