Драматично увеличение на онкологичните заболявания у нас

  • 14 октомври 2016 21:07

  • 15250
  • 3
Драматично увеличение на онкологичните заболявания у нас
©

В България има драматично увеличение на броя на новите случаи на онкологични заболявания.

Това каза д-р Нилс Уилкинг от Каролинския институт в Стокхолм. На кръгла маса у нас той представи сравнителен доклад за достъпа на пациентите до онкологични лекарства в Европа, съобщи БНР. В другите държави също има нарастване на новите случаи, но България е с едни от най-високите нива. Шведският лекар отчете, че у нас има проблеми с диагностиката, особено на по-възрастните пациенти.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
15250 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Внимание диверсия през ХЕИ

2016.10.26 | 09:16

3
ВиК с а принудени д а тровят с токсични канцерогенни разтвори милиони граждани..Вероятно вносители на спец препарати плащат на ХЕИ инспектори подкупи да глобяват ако не е отровена водата... Това го наблюдаваме при топли лечебни минерални извори..всичkи басейни с а остро токсични вкл AIDS активни..
111

2016.10.20 | 22:21

2
Стрес, най-големият бич. И преди хората са се хранели с боклуци, преживели сме войни, глад и мизерия, но комбинирани със стреса...Българите загубихме връзка с природата. като малка си спомням всяка събота и неделя и лятото на село, копай, сади, поливай, вечните буркани с компоти, туршии и всякаква зимнина, дядо и баба отгледат по някое агне, на Коледа задължително прасенце. Сега седим и чакаме някой, който го прави за да печели, да ни сервира нещо качествено. Имам наследствена стар къща с 2 декара двор и си ходя през 2-3 месеца. Има в него 2-3 останали джанки. Всичко изсъхна. Сутрин от 8.30, вечер до 21.00, събота и неделя си нося работа за вкъщи, за да мога да смогна уж за през седмицата, ама нейсе.

2016.10.17 | 12:38

1
Държавата нехаеше 25г,всеки си внасяше боклуци от цялият свят и слагаше още по-големи боклуци в храната за да печели възможно най-много....факт ,които гладният българин за удоволствие не забелязваше!

Добави коментар

Водещи новини