Стотици хиляди тонове гориво изчезнали в "Лукойл"

  • 13 декември 2011 06:26

  • 1558
  • 1
Стотици хиляди тонове гориво изчезнали в "Лукойл"
©

Митническа проверка от 3 октомври тази година установила несъответствия от стотици хиляди тонове в складовете на “Лукойл Нефтохим”, съобщава 24 часа.

Юристите на митниците поискаха два протокола от проверките да се приложат като доказателство. Адвокат Андрей Делчев, който защитава "Лукойл", обаче се разгневи от опита им и заяви, че те нямат нищо общо с делото за лиценза и са опит за внушение, че или уредите на компанията не отчитат коректно, или "Лукойл" лъже. Съдът уважи искането му и протоколите бяха оттеглени.

В официално съобщение от "Лукойл" обявиха, че разминаването идва от това, че при инвентаризация митническите екипи записали липси и излишъци на суров петрол и продукти, без да съобразят, че през това време "Лукойл Нефтохим" продължава работа.

Затова, като липси били описани 4500 тона нефт, влезли за преработка. 145 000 литра продукти, които се товарели за продажба, а 457,5 тона котелно гориво, отбелязано от митниците като излишък, се оказало мазут, който пък е отчетен от своя страна като липса. Експертите от рафинерията предоставили тези данни и на съда при вчерашното заседание

То бе прекратено заради непълноти в техническата експертиза, поръчана от съда. Вещите лица не са успели да установят кога точно са поставени наличните измервателни уреди в рафинерията. Те заявиха, че установяването е "почти невъзможно". Съдът обаче разпореди до 24 януари, когато ще е следващото заседание да има отговор на този въпрос. В понеделник стана ясно още, че в трите тома документи, представени от рафинерията, има десетки без дати и подписи. От компанията поискаха време да поправят пропуските.

Последвайте канала на

Novini.bg
1558 1

Коментари 1

Добави коментар
Samuilov

2011.12.13 | 15:26

1
"Съдът уважи искането му и протоколите бяха оттеглени." Познайте колко струва ?

Добави коментар

Водещи новини