Отложиха за края на януари делото за отнетия лиценз на "Лукойл"

  • 12 декември 2011 14:00

  • 932
  • 2
Отложиха за края на януари делото за отнетия лиценз на "Лукойл"
©

Делото за отнетия лиценз на „Лукойл” е отложено за края на януари следващата година, съобщи БНР.

Почти невъзможно е да се установи кога са били монтирани измервателните уреди, които са работили в "Лукойл" през септември. Това заявиха пред съда вещите лица по делото на рафинерията срещу решението на Агенция „Митници” за отнемането на лицензите
По закон, всички данъчни складове, работещи с акцизни стоки, трябваше да имат датчици, които да отчитат реалните количества на входа и на изхода много преди лятото.

Тримата експерти са посетили рафинерията през септември. Тогава не са били поставени всички уреди. Вещите лица са проверявали по схема, дадена от "Лукойл", а не по изготвената от митниците през 2010 г. Съдията разпореди на експертите да направят проверка по старата схема, както и да опитат да установят кога е направен монтажът. Делото на "Лукойл" бе отложено за края на януари.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
932 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AJ4A

2011.12.13 | 01:31

2
На кого служи българския съд????? Не е ли това пример за класическа форма на процесуална защита на една от страните от страна на т.нар. независим и безпристрастен арбитър, какъвто всъщност трябва да бъде БГ съд?!?!?! И пак вещи лица, които да свършат "мръсната" работа и да обусловят явно предначертаното решение на БГ "безпристрастен арбитър"!!!! Какво търсят вещите лица в Лукойл - няколко месеца, след като е изтекъл срока за поставяне на въпросните датчици?!?!?! Някой "мъдър" магистрат би ли могъл да ми даде смислен отговор на въпроса ПРОВЕРКА НА МЯСТО НЯКОЛКО МЕСЕЦА СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА ЗАКОНОУСТАНОВЕНИЯ СРОК ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ДАТЧИЦИТЕ КАК БИ МОГЛА ДА УСТАНОВИ НАЛИЧИЕТО ИЛИ ОТСЪСТВИЕТО НА ВЪПРОСНИТЕ ДАТЧИЦИ, КОЙТО ФАКТ ВСЪЩНОСТ БИ ТРЯБВАЛО ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН ДА ОБУСЛОВИ РЕШЕНИЕТО ПО СЪЩЕСТВОТО НА СПОРА?!?!?!? Другарки и другари магистрати, коя е РЕЛЕВАНТНАТА ДАТА - датата, до която е трябвало да се монтират датчиците или около половин година по-късно - Декември 2011 г.????? Кога най-после ще се научите да НАЗНАЧАВАТЕ ВЕЩИ ЛИЦА само, когато са ви нужни ТЕХНИТЕ СПЕЦИАЛНИ ЗНАНИЯ ИЗ ОБЛАСТИ, В КОИТО ВИЕ САМИТЕ НЕ ПРИТЕЖАВАТЕ ТАКИВА СПЕЦИАЛНИ ПОЗНАНИЯ, а не цял живот да се "КРИЕТЕ" ЗАД ВЕЩИТЕ ЛИЦА?!?!?!? Стига сте се крили зад ВЕЩИТЕ ЛИЦА!!! Стига сте протакали делото, явно целейки да не "нарушите кефа" на руската компания!!!!! Не си мислете, че хората са слепи и тъпи и не могат да се усетят, че всичко се прави за да се угоди на частната компания, която май иска да докаже, че е НАД ЗАКОНА, ЧЕ ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ, НО НЕ И ЗА НЕЯ, ЧЕ ......... ЩЕ СИ СЛОЖИ ДАТЧИЦИТЕ НЕ КОГАТО БЪЛГАРСКИЯ ЗАКОНОДАТЕЛ Е РЕШИЛ, А КОГАТО САМАТА КОМПАНИЯ БЛАГОВОЛИ!!!!! Не усещате ли, че това е долно и гнусно погазване на институционалността в държавата, погазване на правото и законите на цялата държава?!?!? Вземете се в ръце, защото .............. денят, в който ще отговаряте за безобразията, които вършите не е толкова далеч, колкото предполагам ви се иска!!!!!
anonim

2011.12.12 | 21:23

1
deba i prestupnicite da gi izgonat ot bulgariq i da im vzemat licenza za 7 dni milioni gubat a za 1 godina predstavete si kolko pari teq shibani prestupnici bez principi i hora koito ne priznavat zakona kolko leva shte zagubat dali nqma da se zamislqt dali da ne si slojat aparatcheta.prez kosmatiq im gaz shte im izleze tova

Добави коментар

Водещи новини