Мирослав Найденов: Зърнопроизводителите ще имат проблем с общественото мнение

  • 12 декември 2011 15:53

  • 1753
  • 0
Мирослав Найденов: Зърнопроизводителите ще имат проблем с общественото мнение
© Булфото

След протестите на зърнопроизводителите остава голям проблем по отношение на общественото мнение.

Това заяви във Велико Търново министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

"Преди да излязат, аз им казах, че когато започне да се говори, когато обществото разбере реално колко средства отиват към този сектор, ще стане така, че не правителството ще трябва да отговаря на някои въпроси, а те самите като бранш’’, каза министърът. По думите му, след отминаването на емоциите трябва да се проведе разговор със зърнопроизводителите, защото през следващата 2012 година трябва да се направи много за българското земеделие.

"От начина, по който ние ще си свършим работата през следващата година, ще зависи подпомагането на този сектор и на начина на разпределяне на средствата за един много дълъг период от 2014 до 2020 година’’, каза Найденов. Той заяви, че по време на протестите е имало и провокации, като даде за пример подаряването на цървули, които са се оказали галоши.

Той добави, че освен зърнопроизводителите има и други сектори. "Протестите приключиха, друг е въпросът дали трябваше да ги има в тази им форма’’ заяви Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. "Това, което сме им казали и сме поели като ангажимент към тях, ще бъде изпълнено, не и в очакваните от тях размери’’, добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1753 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини