Мирослав Найденов: В края на януари зърнопроизводителите няма да имат основание за протест

  • 04 януари 2012 17:40

  • 1290
  • 0
Мирослав Найденов: В края на януари зърнопроизводителите няма да имат основание за протест
©

Зърнопроизводителите няма да имат основание да протестират в края на януари.

Това каза в интервю за "Фокус" министърът на земеделието и храните д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, на въпрос дали Министерството на земеделието и храните ще изпълни всички искания на зърнопроизводителите така, че тракторите да не окупират отново столицата.

„Имаме готовност до края на януари да изплатим средствата на основата на единица площ. Вчера разговарях с колегите от Държавен фонд „Земеделие”, с колегите от министерството, работи се, правят се необходимите разчети. Това ще се случи. Работи се и ще започнем да приемаме заявки за ниско акцизно гориво чрез областните дирекции по земеделие”, посочи Найденов.

"Още когато съм ставал министър на земеделието, знаех, че това е най-шумният, най-бурният сектор. Хората, които се занимават със земеделие, са емоционални и винаги могат да намерят поводи. Надяваме се, да не стигаме до подобни блокади, защото това определено не работи за тях. След последните протести, общественото мнение по някакъв начин се настрои, защото нямаше как да се даде логично обяснение на тази гледка – машини за 40 000 лв. да дефилират по жълтите павета. Това не е начинът и формата да отстояват своите искания. Надявам се да са го разбрали. Диалогът с тях не е прекъсван. Може би още следващите дни ще имаме поредната среща с тях. Дали сме си обещание и двете страни – повечко да обсъждаме нещата, за да не се стига до подобни картини като тази от края на миналата година”, каза още земеделският министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини