АБВ ще подкрепи референдума на Слави Трифонов

  • 21 септември 2016 13:03

  • 1807
  • 5
АБВ ще подкрепи референдума на Слави Трифонов
©

АБВ ще подкрепи референдума на Слави Трифонов на предстоящите избори. Това съобщи кандидатът за президент на партията Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, предаде "Дарик".

„Ще подкрепим референдума и ще направим кампания за максимално широко участие в него. Ще агитираме активно за участие. Ще подкрепим със „за" и трите въпроса", подчерта Калфин.

„Провеждането на референдум е изключително трудно. Законът е такъв, че пречи на хората да изразяват мнението си. Ние ще подкрепим референдума и ще направим кампания за максимално широко участие в него. В АБВ сме обсъждали много пъти, че трябва да се създадат условия за по-лесно и оперативно провеждане на референдум. Всяка една такава възможност трябва да се използва. Ще агитираме активно за участие в този референдум и ще подкрепим със „за" и трите въпроса, които са поставени, подчерта Калфин.

„Сигурно имаме някакви забележки по тях, може и да стане дума, но при отговор „да" и „не" за нас на въпросите би трябвало да се отговори с „да", защото е очевидно, че политическата система, по начина, по който работи в България, не е в най-доброто си състояние", каза още Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

По думите му въпросите от този референдум са крачка в правилна посока. Държавният глава Росен Плевнелиев определи на 6 ноември, когато са президентските избори, да се проведе и националният референдум, иницииран от екипа на телевизионния водещ Слави Трифонов. В допитването са включени три въпроса: Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура; Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите и Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори.

Три от шесте въпроса на референдума отпаднаха с решение на Конституционния съд. Мотивите на съда бяха, че тези запитвания попадат само в компетенциите на Велико Народно събрание.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1807 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.09.23 | 00:23

4
Референдума е нещо сериозно за да биде наложен от шоумени.
Муньо

2016.09.23 | 00:23

5
Скапан лайнар си ти да си знаеш.
Гост

2016.09.22 | 10:17

3
Няма ли да подкрепят Азис и още нещо ... смешковци.

2016.09.22 | 07:38

2
Аве ,дупедавец Калфа ,за кой рефурендум баеш,за целия или за тоя цензурирания ? Айде пак при Боко и лижи му ...целия !
чичо

2016.09.22 | 07:38

1
Нямам намерение да подкрепям референдум с точки предложени от лаици.

Добави коментар

Водещи новини