В София 130 000 ученици тръгват на училище, от тях около 12 500 са в първи клас

  • 15 септември 2016 14:07

  • 1537
  • 0
В София 130 000 ученици тръгват на училище, от тях около 12 500 са в първи клас
© Булфото

"15 септември е не само ново начало за тези, които започват да учат, а и за всички, които не преставаме да учим. Знанието е онази сила, която ни прави свободни, любопитни търсещи.

Пожелавам ви да се стремите винаги към знанието. Това, от което има нужда образователната система, е добре подготвени и мотивирани учители, за да могат да преподават знания и да научат децата да мислят, да работят в екип, да получат нужните умения, които ще ги направят успешни хора. Затова подчертах, че образованият човек е свободен човек. Добрият учител също трябва да има свобода да работи". Това каза днес по повод откриването на първия учебен ден кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която присъства на тържественото откриване на учебната година в 73 СУ "Владислав Граматик", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В София 130 000 ученици тръгват на училище. От тях около 12500 са в първи клас, това е с 800 повече първокласници в сравнение с миналата година и показва, че София се развива, расте, но не старее.

Столичната община като принципал на общинските училища и детски градини, инвестира в развитие и поддържане на базата. Вчера открихме разширението, спортната зала и площадка в единственото начално училище 98 "Св.св.Кирил и Методий" в кв."Илиянци" в район Надежда.

Тази година над 20 млн. лева са инвестирани в основни ремонти и строителство, като 51 детски градини и училища са ремонти. В 45 от тях се извършват ремонтно-укрепителни мероприятия и мерки за повишаване на енергийната ефективност със средства на Столичната община. Продължава и развитието на системата за видеонаблюдение, като тази година е изградена в още 46 училища и детски градини.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1537 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини