Ислямисти окървавиха Сирия

  • 05 септември 2016 13:37

  • 3893
  • 3
Ислямисти окървавиха Сирия
© gettyimages (архив)

Най-малко 41 души загинаха при бомбени атентати, извършени днес в три сирийски града, сочат данни на държавните медии, цитирани от БТА.

Експлозиите са отекнали в два държани от правителството на Башар Асад града - Тартус на западното крайбрежие и Хомс в Централна Сирия, както и в североизточния град Хасака, който до голяма степен се контролира от кюрдските сили.

Според Сирийския център за наблюдение на правата на човека атентатите са били извършени едновременно срещу контролно-пропускателни пунктове на сирийската армия и кюрдски милиции. Нападенията са извършени ден след като групировката "Ислямска държава" (ИД) изгуби последните си позиции край турската граница, а сирийската армия и съюзниците й успяха наново да обсадят бунтовническите квартали в Алепо.

На моста Арзуна, на влизане в Тартус, е бил извършен самоубийствен атентат с кола-бомба, а след това камикадзе е взривило пояса си с експлозиви сред дошлите да помогнат на пострадалите при първото нападение. 30 души са убити, а 45 са ранени.

В Хомс на входа на населения предимно с алевити квартал "Захра" кола-бомба уби двама души и рани седем. В североизточния град Хасака са убити осем души при експлозия срещу кюрдски контролно-пропускателен пункт. Експлозия е отекнала и на път западно от столицата Дамаск. Според държавната агенция САНА един човек е убит, а трима са ранени. Според Сирийския център за наблюдение правата на човека са убити трима души.

Този начин на действие е характерен за джихадистите на Ал Кайда и ИД.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3893 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.09.06 | 05:46

3
А Башар Асад до сега какво правеше? Още преди ислямистите...

2016.09.06 | 05:46

2
Б. АСАД НЕ ДИЗЕРТИРА И НЕ СЕ ПРЕДАДЕ.ИМА МЯСТО В ИСТОРИЯТА

2016.09.06 | 05:46

1
То и Хитлер не се предаде и остана в историята...

Добави коментар

Водещи новини