Социолог: Изборът на българския президент ще е "на тъмно" (видео)

  • 30 август 2016 07:50

  • 5321
  • 5
Социолог: Изборът на българския президент ще е "на тъмно" (видео)
©

В момента около България ври и кипи, а с отлагането до последно на обявяването на номинацията си за президент ГЕРБ явно неглижира това какъв ще е политическият дебат между кандидатите. Такъв дебат реално няма да има и изборът на българския президент отсега се обрича да е избор "на тъмно", нещо като купените мачове. Това каза в сутрешния блок на БНТ социологът Татяна Буруджиева.

Тактиката на ГЕРБ продължава да бъде: "Който и да сложим, ще победи, защото е от ГЕРБ". Но изборите и кампанията са за гражданите, трябва да спечелиш доверието им в дебат, добави тя.

Според математика и политически анализатор проф. Михаил Константинов ситуацията в момента наподобява тази на предишните президентски избори, когато тогавашният кандидат на ГЕРБ и настоящ държавен глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното също беше издигнат в последния момент. Очертават се две по-големи кандидатури вляво и вдясно – тези на БСП и ГЕРБ, и една по-малка вляво – на АБВ. По-интересно ще ми бъде преброяването на избирателите на Реформаторския блок. Тяхната битка ще бъде с кандидата на Патриотичния фронт , т.е. те ще се борят за третото място, каза проф. Константинов.

Кампанията не е това, което искаме да видим. Трябва да видим как ще бъде осигурена сигурността на България в близките месеца, особено на южната ни граница. Там трябва да бъде употребена сигурност – бежанците трябва да се научат да не лазят под оградата, а да влизат у нас през КПП-та, подчерта проф. Михаил Константинов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5321 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
NACO

2016.08.30 | 18:31

5
А,другаря Константинов в ТЪМНОТО ли ще бъде другарко Буруджиева

2016.08.30 | 18:31

4
Пари ли няма ГРОБ ,знаят ,че и магаре да поставят ,парите имат думата !Това е тактиката проста ,пари и загриженост за поста ,работното място и идните дни ! Ха недей за ГРОБ гласувай и и се сбогувай с дните си честити ! За туй и Цвъцко обикаля , за куче най той става ,някъде ще поръмжи ,някъде пари ще дари и после дружно в строй ,ще за ГРОБ ще се гласува !
н

2016.08.30 | 18:30

3
свят ще ни се завие от фалшификации

2016.08.30 | 17:56

2
И на тъмно и на светло-ще победи статуквото.Българското мнозинство на промяната е в чужбина и за това е жизнено важно за ГЕРБ да не се гласува ПО ПОЩАТА от чужбина:1.Така гласуват в “белите” държави от 100г. 2.Няма никакви допълнителни харчове./далавера/.3.Може да се въведе веднага, без никаква допълнителна подготовка.4.Отишли са в чужбина, защото не са доволни от тук5.Видяли са там, какво трябва да се промени тук.5.Гласът им не може да се купува, контролира,манипулира.6.Реформатори ли са РБ или са креатура на статуквото, след като не внасят в НС такова предложение?

2016.08.30 | 15:53

1
IZBORA E PREDPECHEN.NE SENAPRYAGAITE--''STANDART ''

Добави коментар

Водещи новини