Десетки хиляди декари обхвана новият пожар в община Харманли, спасиха семейство

  • 22 август 2016 20:10

  • 7563
  • 1
Десетки хиляди декари обхвана новият пожар в община Харманли, спасиха семейство
© Булфото (архив)

Семейство, обитаващо постройка във вилната зона на Харманли, е било спасено от новия пожар, който възникна днес следобед и заради който отново бе обявено бедствено положение на територията на общината. Това съобщи говорителката на областния кризисен щаб Нели Вълканова. Избегнато е било и запалването на кошара с животни в близост до огнище на стихията, допълни тя.

По първоначални предположения пожарът е умишлен, тъй като запалванията са тръгнали едновременно от три различни места. Огънят в момента се разпростира на десетки хиляди декари площ между селата Остър камък, Надежден и Иваново, но точната площ не може да бъде още определена. Засегната е голяма площ борова гора, в която пожарът е върхов, а пламъците се издигат на 20 - 30 метра височина. Фронтът на огъня е много широк. Непосредствена опасност за населението обаче няма. Пътят Харманли - Маджарово е затворен.

На терен вече работят 15 противопожарни екипа и лесничеи със своята мобилна техника. За кратко време на фронтовете на огъня дойдоха да помагат и много доброволци от околните села, уточни Вълканова, цитирана от БТА.

По настояване на областния управител Станислав Дечев, който е на мястото на бедствието, ще пристигне специализираният екип за борба с огъня на хасковското военно поделение 52 740. Дечев е свикал на извънредно заседание в Харманли областния кризисен щаб, който е под негово ръководство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7563 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
УУУУУУ

2016.08.23 | 06:55

1
ТАКА Е ПРИ КУРВА БОЙКО

Добави коментар

Водещи новини