Нов пожар в община Харманли, върнаха бедственото положение

  • 22 август 2016 17:27

  • 1377
  • 0
Нов пожар в община Харманли, върнаха бедственото положение
© Булфото

Нов голям горски пожар избухна на територията на община Харманли следобед, а сваленото в 15 часа бедствено положение бе подновено и отново и е в сила от 17 часа днес със заповед на кмета на общината Мария Киркова, съобщи пресаташето на администрацията Дарина Стаматова.

Стихията бушува източно от село Остър камък. Пламъците са прехвърлили пътя от Харманли за Маджарово, който е затворен заради гъст дим и слаба видимост. Фронтът на огъня се движи в посока селата Иваново, Надежден и Лешниково. Пожарът е върхов в боров масив и широколистна гора, засегнати са треви и ниска растителност, а силният вятър утежнява обстановката, уточни Стаматова.

Към района са насочени 8 противопожарни автомобила с екипите им. На терен вече е кметът на Харманли Мария Киркова, а областният управител Станислав Дечев също пътува към мястото, уточниха от областния кризисен щаб. Пренасочва се техника от потушените по-рано огнища край селата Овчарово и Дрипчево, където 50 000 декара бяха унищожени от миналата събота следобед досега.

От областната администрация обещават повече информация по-късно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1377 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини