Отмениха бедственото положение в община Харманли

  • 22 август 2016 16:03

  • 3373
  • 0
Отмениха бедственото положение в община Харманли
© Булфото

Кметът на община Харманли отмени бедственото положение за селата Дрипчево и Овчарово в Западна Сакар планина със своя заповед в 15 часа днес, съобщи пресслужбата на местната администрация. Документът вече е изпратен на областния управител на Хасково Станислав Дечев и на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, се казва в съобщението.

Извънредната ситуация влезе в сила в 18 часа в събота заради големия пожар на територията на общината, който обхвана и територии и в съседната община Любимец и унищожи 50 000 декара гори, лозя, бадемови масиви, пасища и лесонепригодни площи. Застрашено и пред евакуация бе село Овчарово.

"Към този момент пожарът е овладян", уточни Мария Костова от областната администрация в Хасково. На място остават да дежурят екипи на пожарната и на лесничейството. Червеният код за опасност от пожари на територията на Хасковска област обаче остава до края на деня.

За възникването на бедствието по-рано бе задържан 27-годишен мъж от Харманли, който разчиствал пасища с трактор с прикачен инвентар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини