Кабинетът предложи на Първанов да награди вицепрезидента

  • 07 декември 2011 12:18

  • 890
  • 0
Кабинетът предложи на Първанов да награди вицепрезидента
©

Правителството предлага на Президента на Република България Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в да удостои с орден „Стара планина” първа степен, с мечове, вицепрезидента о. р. генерал-майор Ангел Марин. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Генерал Марин е роден на 8 януари 1942 г. в Батак. Завършва Висшето военно-артилерийско училище в Шумен и Военната артилерийска академия в Санкт Петербург. В Българската армия е офицер от 1965 г. до 1998 г., когато е зачислен в резерва. Със званието „генерал-майор” е удостоен през 1991 г. Избиран е за вицепрезидент на изборите през 2001 г. и 2006 г.

Като офицер ген. Марин има значителен принос за изграждането и развитието на Сухопътните войски в Българската армия. От присвояването на първо офицерско звание до преминаването в резерва служи на различни длъжности в Ракетни войски, като от 1990 г. до 1998 г. е командващ Ракетни войски и артилерия в Сухопътните войски.

След избирането му за вицепрезидент има изключителен принос в работата с българите, живеещи извън пределите на страната. Той е един от инициаторите и активен участник в определянето и прилагането на новите приоритети в политиката на държавата и обществото за приобщаване на сънародниците ни зад граница. Успешно работи за активизиране на връзките с представителите на българските общности от цял свят за съхраняване на българското етнокултурно наследство, за интегриране на българските духовни ценности в световната култура и за духовното единение на всички българи по света.

О.р. генерал-майор Ангел Марин активно участва в обществено-политическия живот на страната и има голям принос за военно-патриотичното възпитание на младите хора и гражданите.

Последвайте канала на

Novini.bg
890 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини