Георги Първанов ще връчи висши държавни отличия

  • 29 ноември 2011 07:20

  • 812
  • 0
Георги Първанов ще връчи висши държавни отличия
© Интернет

Президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в ще връчи висши държавни отличия от 11.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков” 2, съобщиха от прессекретариата на президентството.

С орден „Св. Св. Кирил и Методий” - огърлие, ще бъде награден: Михалис Гарудис - за значимия му принос за развитието на културата и изкуството в Република България. С Почетен знак на президента на Република България ще бъдат наградени:

- Университет по библиотекознание и информационни технологии - отличието се дава за значим принос за развитие на българската духовност, за подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на библиотечното дело, както и по повод 60 години от създаването на Държавния библиотекарски институт, сега Университет по библиотекознание и информационни технологии.
- Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” - отличието се дава за изключителен принос в музикалното образование, значими достижения в развитието на музикалното изкуство и утвърждаването на българската културна и духовна идентичност, както и по повод 90 години от нейното създаване.
- Иванка Митева – Коралова - отличието се връчва за големи заслуги към българската музикална култура и по повод нейния 100 годишен юбилей.

Последвайте канала на

812 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини