В Сливен разширяват сградата на Спешна помощ

  • 11 август 2016 14:40

  • 884
  • 0
В Сливен разширяват сградата на Спешна помощ
©

МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен започна първия етап от строежа на сграда, която ще се ползва за разширение на Отделението по спешна медицина, съобщиха от пресцентъра на областната болница, цитирани от БТА.

Там ще бъде разположено и Отделението за трансфузионна хематология /Кръвния център/, което в момента се помещава в сградата на ДКЦ-2.

Сега се строи само първият етаж, където ще бъде Кръвният център. Необходимите средства за изграждането му са около 500 000 лв.

Строежът се финансира от Министерството на здравеопазването, като е бил преведен първият транш от 130 000 лв. Изпълнител е сливенска фирма, а срокът за изпълнение е четири месеца.

Вторият етаж на сградата, където ще се разположи Спешното отделение, ще бъде вдигнат по-късно, тъй като той е част от мащабния инвестиционен проект на Министерството на здравеопазването за подкрепа на спешната помощ в цялата страна за период 2014-2020 г.

Всеки етаж ще бъде с площ от по 500 квадратни метра.

Преместването на Кръвния център ще помогне за оптимизиране на работата и за улеснение на пациентите, тъй като ще бъде на територията на болницата. С разширяването на Спешното отделение ще бъдат покрити новите стандарти в спешната помощ, се посочва още в съобщението.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
884 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини