Жертви и свидетли по знакови дела искат повече защита

  • 06 декември 2011 16:50

  • 837
  • 0
Жертви и свидетли по знакови дела искат повече защита
©

Жертви и свидетели по делата срещу групата на "Наглите" и срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна настояха за законодателни промени, които да дадат повече права на пострадалите от престъпления на организираната престъпност.

На пресконференция те обявиха, че ще поискат срещи с премиера, вътрешния и правосъдния министър и депутати.

Свидетели по знакови дела у нас съобщиха още, че ще учредят Гражданското движение "Св. Георги".

Трябва ли да чакаме всеки един от нас да пострада, всеки един от нас да изпита това, което ние сме преживели. Нашите деца са преживели, моите деца са преживели, за да разберем смисъла и безумието на това, което се случва в държавата, коментира свидетел по делото срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна Георги Цветанов, цитиран от БНР.

Участие в пресконференцията взеха Красимир Цанев - баща на отвлечения Илиян, и синът му Илиян Цанев; Катрин Маркова, чийто син бе отвлечен; отвлеченият Ангел Бончев, Огнян Стефанов - пребит от неизвестни с чукове; Георги Цветанов - свидетел по делото срещу „Октопода"; Пламен Устинов също свидетел по „Октопода", арх. Георги Янев, уличил висши държавни чиновници в корупция и други.

Според тях правата им като участници в съдебните процеси са много по-малки от тези на разследваните. Те поискаха още да има по-олекотен механизъм, по който да могат да претендират за парите, дадени като откуп. В тази връзка бе изтъкнато, че сега държавата съди "Наглите" само заради отвличанията, но не и за да върнат парите на похитените от тях.

Жертвите са принудени да водят граждански дела, без да е ясно дали ще ги спечелят.

Последвайте канала на

Десислава Станева
837 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини