Бащата на масовия убиец от Орландо забелязан на предизборен митинг на Хилари Клинтън

  • 10 август 2016 10:48

  • 1338
  • 0
Бащата на масовия убиец от Орландо забелязан на предизборен митинг на Хилари Клинтън
©

Бащата на мъжа, извършил кървавия терористичен акт в американския град Орландо, щата Флорида, при който загинаха 49 души, е присъствал на предизборен митинг на кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

Информацията бе потвърдена снощи и от представители на предизборния щаб на Клинтън. Те обаче подчертаха, че мъжът няма никакво отношение към кампанията и че входът на митинга е бил свободен.

Срещата на Клинтън с нейни привърженици се състоя в понеделник в град Кисими, който се намира на около 50 км южно от Орландо.

Седик Матин бил забелязан в множеството от около 3000 души, присъствали на митинга. Служител от кампанията на Клинтън каза пред АП, че той не е бил поканен на събитието.

Седим Матин, който е имигрант от Афганистан, бил забелязан от сътрудници на местния филиал на телевизия Ен Би Си недалече от подиума, от който говорила Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26. След края на митинга той казал пред журналисти, че независимо от деянието на сина си, има право да дойде на неин митинг и че дори смята да гласува за нея на президентските избори през ноември.

Синът му Омар Матин уби с автомат 49 души и рани 53-ма в нощен клуб в Орландо на 12 юни, преди да бъда застрелян от силите на реда. Това е най-кървавото масово убийство в новата история на САЩ. След терористичния акт стана известно, че той е споделял възгледите на джихадистката групировка "Ислямска държава".

Още в деня на кървавото деяние на сина си баща му поиска прошка за случилото се. "Ние не знаехме, че нашият син смята да извърши това. Ние сме в шок, както и цялата страна", каза той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини