Шефът на СБА: Хората не учат добре за изпита за книжка заради корупцията (видео)

  • 22 юли 2016 07:56

  • 2549
  • 0
Шефът на СБА: Хората не учат добре за изпита за книжка заради корупцията (видео)
©

Държавата трябва да реши този проблем – тя трябва да засили контрола върху изпитите, ако те се провеждат от някаква организация или фирма извън държавните органи. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Съюза на българските автомобилисти инж. Емил Панчев по повод подписката с искане частният бранш да поеме изпита за шофьорски книжки.

Може би сегашното положение е по-удобно на някои хора. Хората не се учат добре, защото знаят, че могат да си купят книжката, добави той. И сега като излезем, не знаем дали на пътя няма да ни срещне някакъв такъв водач. В частните фирми няма корупция - никой не е луд да си изпусне бизнеса по някакъв начин, подчерта инж. Панчев.

По думите на председателя на Съюза на преподавателите по автомотоподготовка Йонко Иванов в подписката има един притеснителен факт. Каква е гаранцията, че порочните практики няма да се пренесат и в частния сектор, където интересите са още по-големи, попита той.

От 15 г. говорим, че този изпит трябва да бъде променен. По-лошото е, че с години не е променяна учебната документация. Организирането на този изпит е работа на държавата, Министерството на транспорта трябва да си свърши работата, да хване порочните практики в железен юмрук. Контролът задължително трябва да остане - не може сам да се контролираш, подчерта Иванов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини