Стачката на БДЖ продължава 11-и ден

  • 04 декември 2011 07:45

  • 1776
  • 3
Стачката на БДЖ продължава 11-и ден
© Интернет

Ефективната стачка в железниците продължава единадесети ден.

Влаковете ще бъдат спирани от 8 до 16.00 часа в цялата страна. До споразумение не се стигна след няколко дни преговори. В понеделник синдикатите отново ще се срещнат с ръководството на дружеството и ще обявят становището си по новото предложение за колективен трудов договор. Според Петър Бунев, председател на Синдиката на българските железници в КНСБ, предложенията са неприемливи.

Досега 824 служители са приели предложението на ръководството на БДЖ да бъдат освободени от длъжност по чл. 331 от Кодекса на труда. Трудовите възнаграждения в размер на шест брутни заплати, ще бъдат изплатени веднага след освобождаването на служителите от длъжност. Освобождаването от длъжност по чл. 331 от Кодекса на труда е една от допълнителните мерки, които ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД предприе за ускоряване на реформите в дружеството. Ефектът от прилагането на тази мярка ще бъде в размер на около 23 – 24 млн. лв. годишно.

Вече са в сила и новите цени на билетите за пътуване с бързите влакове със задължителна резервация. Увеличението на цените за тази по-висока категория влакове е средно с 15% от досегашната цена на билетите за бързите влакове със задължителна резервация.
Няма връзка между стачката в БДЖ и акцията, която разследва щети за милиони в НКЖИ, каза вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Акцията е направена от ГДБОП заедно със следствието, с прокуратурата по изземването на договори, които са свързани с обществени поръчки за стойност над 50 млн. лева. Касае се за един по-дълъг период от време – за пет години.

Последвайте канала на

1776 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СМЪРТ ЗА БДЖ - СМЪРТ ЗА ТУРЦИТЕ

2011.12.04 | 16:02

3
ДЕБА ВАЩА МАМА ЕНИЧАРСКА ДА УМРЕТЕ ДЕБА КОПЕЛЕТА ШИБАНИ ТУРСКИ ЧЕРВЕИИ.СМЪРТ ЗА БДЖ - СМЪРТ ЗА ТУРЦИТЕ.ЕНИЧАРИ ДА ВИ ЗАКОЛЯМ ВСКИЧКИТЕ

2011.12.04 | 13:37

2
30 % коледно намаление от W W W . S P O R T N A M E D I C I N A . C O M
e

2011.12.04 | 13:14

1
---- Прикрепено писмо (до "Стършел" и "Гоце") ---- Подател: евгени славков До: GIS@GOVERNMENT.Bg, PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG, press@president.bg, office@president.bg, president@president.bg Относно: до "Стършел" и "Гоце" Дата: Събота, 2011, Декември 3 20:47:07 ЕЕТ Тодор Живков,Александар Лилов,Андрей Луканов,Петър Младенов,Станко Тодоров,Огнян Дойнов и Добри Джуров и там някъде последния-Бойко Борисов,които бе охрана на Първия,и който в послеедствие го издигнаха по възходяшия " ред". Пак там в имало едно време ,било мътно време,Тато се отклонил от БКП-релсите поставени от КПСС.После в малко по-късноо време за това "делаириране" се включи КГБ с ремонтната задача "етнически зривове по гарите", с охотното участие на Ахмед Доган,обявен само като ДС-сътрудник по Етническия Въпрос.Това, за да се избегне евентоален гаф на изтичане на "Досиета Х'" и името да му бъде застраховано по този въпрос.за по-Достоверно се ЗАПАЛИ и партийния дом,като се наблегна ,че уж ИЗГОРЕЛИ ДОСИЕТА, пак и се намеси името на министър на отбраната тогава като "виновник" аз онищожаване на досиетата.И пак като случай на "застраховка" се обяви досието "гоце" издигнат по-късно като заместник на Александар Лилов.Неудобния за Партията Лилов,който се опита да промени курса на БСПи се "спомина".Удобен случай като изграден вече "авторитет"-ЕТНИЧЕСКИЯ бе използван в АБВ-разработки като гарант в случай на изборен неуспех бе създадено АНТИКОНСТИТУЦИОННОТО ЯДРО-ДПС, с предцедател някогашния КГБ-деятел Ахмед Доган.От всички изредени до тук Борисов,само един бе неопетнен-Добри Джуров,незнаещ нищо ,както и Тодор Живков за предстоящоте "събития".Ал.Лилов доброволно преодстьпи поста си на подготвения вече "герой"-Георги Седевчов Първанов-анализатор и идеолог на Партията.Използваха се и "корекции"-ЧИСЛЕНИ -200 непокорни от Структорите да се ПОЛОЖАТ НОВИТЕ АВТОНОМНИ РЕЛСИ на БСП.Икономиката бе ПРЕВЗЕТА ТОТАЛНО от СТРУКТОРИ и държавни ЛОСТОВЕ като МВР,ДАНС, ГДБОП и подкрепящите ги ПРОКУРАТУРА и СЪДЕБНА ВЛАСТ.Николай Колев/военен прокурор/ се "спомина"по параграф познаване на "'ЦХИСЛЕНИТЕ КОРЕКЦИИ",а прокурора Филчев ЕКСТРЕМНО бе изпратен в ЕДНА РЕПУБЛИКА от която Борисов сега иска да ГААЗИФИЦИРА и ЕВРОПА.Та за същите Казакстански инвестиции,е лобирано и "повсеместно" от доближени на Първанов.Борисов да те попитам как сега се източва и Булгаргаз ??? Ще ти помогна Борисов,чрез "ПОДИЗПЪЛНИТЕЛКИ'" като "Овергаз". Ти Борисов бе удостоен от БСП по параграф-"почистването" и "Флашките".А що ли му трябваше на Цветан Цветанов да обявява по медиите как сте "имали " неопровержими доказателства,относно "Октоподи'". А що е то "ТРИПОД,Борисов ???!Казваш ,че българската демокрация е е може би НАЙ-ДОБРАТА в света.Ако бе такава Борисов досега всички да бяхте в затвора !!!e

Добави коментар

Водещи новини