Осман Октай: Ердоган си играе с огъня

  • 17 юли 2016 18:25

  • 7958
  • 0
Осман Октай: Ердоган си играе с огъня
©

Един от генералите в турската армия лично е съобщил на Ердоган, че се готви военен преврат срещу него, че трябва да напусне Мармарис, където е бил на почивка, и да се прибере в Истанбул. Генералът му обещал, че лично ще се погрижи за охраната му. Това каза в предаването "Комбина" по Нова телевизия бившият депутат от ДПС Осман Октай, позовавайки се на информация на турска телевизия.

Не споделям мнението, че Ердоган сам е организирал преврата. По-скоро се счита, че бомбардирането на празното народно събрание е осъществено от привърженици на Ердоган, за да се дискредитират метежниците пред обществото и да се върви към "лов на вещици", посочи Октай.

Ситуацията в Турция е тревожна. Въпреки че обявява, че защитава демокрацията, Ердоган си играе с огъня, заяви бившият депутат.

По думите му със заставането пред танковете в размирната нощ гражданите са дали урок на управляващите как се защитава демокрацията и устоите на светската държава.

Осман Октай каза, че не очаква да има напрежение между България и Турция след опита за преврат в южната ни съседка. Нашите служби и военни трябва да внимават, но единствената заплаха за България би била, ако централната власт в Турция допусне да има нестабилност и гражданска война, заяви, бившият депутат от ДПС, като уточни, че според него такъв конфликт няма да има.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7958 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини