Златев: "Лукойл " не се радва, че е най-големият данъкоплатец

  • 03 декември 2011 11:02

  • 2167
  • 3
Златев: "Лукойл " не се радва, че е най-големият данъкоплатец
© Интернет

Генералният директор на „Лукойл България" ЕООД Валентин Златев, поздрави Илиана Беновска и Радио К2 по случай 3-годишнината на радиото и пожела все така обективно и борбено К2 да отстоява своите позиции, и да отразява актуалните въпроси.

„Така, както ние се стараем да си вършим работата, така и журналистите би трябвало да се стараят и да имат и съответно възможността да си вършат професионално работата", подчерта Златев. Той допълни, че всяко едно общество трябва да гарантира свободата на словото, но има много какво да се желае от гледна точка на медиите в България.

„В личен план годината беше добра, семейството ми се увеличи с още един член. В делови план годината не беше лека", каза генералния директор на „Лукойл България". Валентин Златев отбелязва, че кризата се отразява и не само върху крайния потребител, но и върху тях като фирма.

Валентин Златев отбеляза, че „Лукойл България" ЕООД води един технически спор с агенция митници, но няма конфликт с българското правителство. „Да се надяваме, че здравият разум ще победи и този технически спор, няма да се превръща в някаква обществена дискусия", допълни Златев. Той отбеляза още, че се надявам българското правителството да предприеме адекватни мерки за засилване интереса на чуждестранните инвеститори в страната, защото това е един от начините за борба с кризата.

„Нас не ни радва, че сме най-големият данъкоплатец", подчерта генералният директор на „Лукойл България" пред Илиана Беновска. „Ние бихме се радвали ако и другите фирми в България плащат също големи данъци, защото това би означавало, че и те работят успешно и икономиката върви напред", допълни Златев.

„За съжаление нефта ще става все по-малко, все по-далече и все по-дълбоко, това е нещо, което нас най-много ни притеснява. Ако ние приемем една справедлива цена на барел от порядъка на 75 долара, мисля, че това би дало голяма глътка въздух на икономиката в света", заключи Валентин Златев в интервюто си с Илиана Беновска.

Последвайте канала на

2167 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ентъртейнър

2011.12.09 | 21:25

1
Много нагъл авер на мутрата. Лукойл НЕ Е най-големият данъкоплатец в държавата - Лукойл плаща само акцизите върху горивата предварително, а тези акцизи се заплащат от консуматорите по-късно в цената на горивата. Лукойл въпреки огромните печалби, които реализира, потвърдено от НАП и този симпатичен чичко не е заплатило миналата година НИТО ЛЕВ данък печалба - тоест корпоративен данък. Най-големият производител изнася чрез схемички печалбата извън страната и в българския бюджет не влиза НИЩО. Във всяка нормална държава от ЕС това щеше да е скандално... Ама нали е аверче на мутрата дето била "без приятели".

2011.12.11 | 22:06

3
То затова се наричат косвени данъци - защото платците и носителите на данъка са различни лица. Ама ходи го обяснявай на тъпия български народ, който още си вярва, че Бойко ще ги оправи.
Анна Политковская

2011.12.11 | 22:06

2
ЛЪЖЕЦ! „Така, както ние се стараем да си вършим работата, така и журналистите би трябвало да се стараят и да имат и съответно възможността да си вършат професионално работата“, подчерта Златев. Той допълни, че всяко едно общество трябва да гарантира свободата на словото, но има много какво да се желае от гледна точка на медиите в България.“ Същият Валентин Златев на бланка на ЛУКОЙЛ настоя за уволнението на журналиста Г. Коритаров, който само вземаше интервю от Св. Василева в студиото на НОВА! Нова ТВ поддавайки се на натиска на „най-големия“ „законопослушен“ данъкоплатец незабавно уволни журналиста! Същият този Златев заедно с баща си Васил Златев предприе действия чрез прокуратурата и съда срещу авторите на „Бяла книга за беззаконията в община Правец“

Добави коментар

Водещи новини