Кунева: Няма политик, който да не се подчини на волята на хората (видео)

  • 12 юли 2016 08:15

  • 1760
  • 5
Кунева: Няма политик, който да не се подчини на волята на хората (видео)
©

"Когато започваш нещо подобно като антикорупционния закон, трябва да вярваш, че ще успееш. Този закон беше подкрепен от 80% от хората, а това е натиск върху политиците и нас да направим промените бързо. Няма политик, който да не се подчини на това, което искат хората. Аз разбирам защо доста от тях се травмират от политиците".

Това заяви в ефира на БНТ образователният министър Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

"Между първо и второ четене ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че всичко е наред. Ние трябва да направим всичко възможно, за да видят хората, че тези, които управляват средства не са измамници. Подкрепям всичко, което работи и защитава срещу всякакво изкривяване на закона. Бюрото работи чрез проверки. В първия вариант предложих два органа, които да изберат това Бюро, остана само парламента и не виждам трета и четвърта възможност", каза още Кунева.

"Борбата с корупцията е важна част и след 5 години България ще бъде под особеното наблюдение за този проблем. Предупреждението е много ясно - първо държавата да си свърши работата и второ - няма да има безнаказани. Всеки, който се опитва да присвои публични средства, ще бъде наказан", категорична е тя.

"Министерството на образованието работи на пълни обороти. Философията на закона, която поддържам е следната: дават се много повече права на директорите и учителите да управляват. Това само ще подобри нивото на образованието. Ставаме все повече персонализирано общество. Трябва да имат самостоятелност директорите, това към този момент е само проект и искам всеки да каже какво мисли, за да сме сигурни, че сме направили най-доброто", обясни образователният министър.

"Точките са по-справедливата система, отколкото оценки", смята още Кунева.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1760 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Димитър

2016.08.17 | 22:26

5
Когато започваш нещо подобно като антикорупционния закон, трябва да вярваш, че ще успееш. Този закон беше подкрепен от 80% от хората, а това е натиск върху политиците и нас да направим промените бързо. Няма политик, който да не се подчини на това, което искат хората. Ако 8-те твои депутати са 80% - да но повече от 90 % от хората искрено биха желали да не се месиш в политиката !

2016.07.29 | 08:56

4
Защо отново и отново реанимирате тая кукувица???

2016.07.29 | 08:55

3
ВОЛЯТА НА НАРОДА Е ...ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ МЕКЕРЕТА В ЗАТВОРА.ЩЕ СЕ ПОДЧИНИТЕ ЛИ !!!!

2016.07.29 | 08:55

2
"Кунева: Няма политик, който да не се подчини на волята на хората." Ако народната бойкова воля е такава, ще стана и ... главен мюфтия... Аман от български политици и ... медии.
КУ КУ

2016.07.12 | 15:19

1
Ама Куневицоо, то и сега имаме хиляди закони, само че НЕ СЕ ПРИЛАГАТ! Що се правите на ударени, все едно не ви е ясно? Ама ще вземем наистина да ви ударим накрая...!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини