Кунева: Ще се внесе проект за изменение на реда за ротационните председателства на ЕС

  • 08 юли 2016 11:50

  • 1006
  • 1
Кунева: Ще се внесе проект за изменение на реда за ротационните председателства на ЕС
©

Не се променя поредността на председателствала. Референдумът във Великобритания променя нещата. Разговорите минават през правната служба на ЕС. Проведох консултации.Това заяви вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 от трибуната в НС в отговор на въпрос на Вигенин относно българското председателство на Съвета на ЕС след референдума във Великобритания.

До края на юли ще се внесе проект за изменение на реда за ротационните председателства на ЕС. Следва да се приеме с квалифицирано мнозинство, което трябва да е единодушно.

Кунева каза, че няма решение, което да променя председателствата. „ЕС никога не е изпитвала подобни сътресения и не е бил поставен в ситуация, в която се сега”, посочи Кунева и допълни, че е настоявала да бъде повдигнат въпросът с българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Тя припомни, че в триото за председателството България, Естония и Великобритания - страната ни и Естония ще председателстват за първи път.

Вицепремиерът коментира, че до края на юли ще бъде внесен проект за решение, в което ще се изменят ротационните председателства до 2020 година на Съвета на ЕС и то ще бъде обсъдено. По думите ѝ това трябва да бъде прието с единодушие. Вицепремиерът заяви, че по–добре да бъде запазено председателството във времевата рамка, която е сега. „До края на юли ще можем кажем, как ЕС ще реши въпроса с председателствата”, коментира още Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Последвайте канала на

Калина Христова
1006 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО

2016.07.25 | 18:14

1
ГОЛЯМА ХИТРУША. ВСЕ СЕ НАМЪРДВА... НЯМА НАСИЩАНЕ ЧОВЕШКОТО ОКО....

Добави коментар

Водещи новини