Цветанов: Двама са заподозрени за палежите на автомобили в София

  • 02 декември 2011 17:40

  • 851
  • 1
Цветанов: Двама са заподозрени за палежите на автомобили в София
© Булфото

Двама са заподозрените за масовите палежи на автомобили в София, каза министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на пресконференция в Съдебната палата.

Разследващите обаче все още не могат да кажат със сигурност дали те са извършителите, добави министърът.

В Съдебната палата днес се състоя последното за тази година заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по въпросите на превенцията на престъпността по въпроса за опазване на културното наследство.

Министър Цветанов заяви, че за първите девет месеца на годината са извършени 19 акции срещу 16 престъпни групи, занимаващи се с трафик на културно наследство. Задържани са 34 души, на 22 от които са повдигнати обвинения. Операциите са извършени в България, Великобритания, Германия, Австрия, Канада и САЩ. В резултат на акциите държавата си е върнала 25 хил. културни ценности.

Сред участниците в заседанието бяха и зам.-главният прокурор Валери Първанов, посланика на Италия Стефано Бенацо и представители на неправителствени организации.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
851 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.12.03 | 12:59

1
Pazi Boje slijapo da progleda ..., a i ot tezi dvamata zapodozreni...

Добави коментар

Водещи новини