Общината в Габрово ще осигури топъл обяд за 125 души

  • 06 юли 2016 12:18

  • 1345
  • 0
Общината в Габрово ще осигури топъл обяд за 125 души
© Getty Images/Guliver

Общината е подготвила проект за осигуряване на топъл обяд на 125 души в неравностойно положение и кандидатства с него по оперативната програма за храни и материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се. Процедурата е за отпускане на стопроцентова безвъзмездна финансова помощ, а планираният бюджет за дейностите по проекта е 86 336 лева. Това съобщи Миглена Въгленова, експерт в общината.

Социалната услуга ще се предоставя всекидневно в обществена трапезария в периода 1 август 2016 г. - 30 април 2017 година. На хората, които се придвижват трудно, общината ще доставя храната по домовете. От топъл обяд могат да се възползват тези с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, хора и семейства с минимални пенсии, с увреждания, бездомници.

Заявленията ще се приемат и ще се одобряват в дирекцията "Социално подпомагане" през юли. Услугата по предоставяне на топъл обяд е възложена на габровската фирма "Соня Трейдинг" ЕООД след проведена обществена поръчка.

Последвайте канала на

Калина Христова
1345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини