Патриарх Неофит изрази съболезнованията си по повод атентата в Истанбул

  • 01 юли 2016 18:55

  • 1597
  • 0
Патриарх Неофит изрази съболезнованията си по повод атентата в Истанбул
© Булфото

Патриарх Неофит изпрати съболезнователно писмо до Вселенския патриарх Вартоломей по повод атентата на летище "Ататюрк" в Истанбул, при който загинаха над 40 човека, а повече от 200 бяха ранени. Това съобщиха от отдел "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

В тези тежки дни, когато нов кървав атентат в Истанбул покруси сърцата ни, от свое име и от името на Светия синод, клира и миряните на Българската православна църква изказваме най-искрени съболезнования на Вас, на близките на загиналите и пострадалите при този трагичен инцидент, пише в писмото. Господ ни е оставил своя мир. Ние, неговите последователи, винаги ще бъдем миротворци, ще се стараем доколкото зависи от нас, да живеем в мир с всички, да се укрепяваме във вярата, надеждата и любовта Христова и така да устояваме на злото в света, посочва патриарх Неофит.

Патриарх Неофит е отправил съболезнования и към президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. В съболезнователния си адрес той изразява покрусата от този кървав акт и надежда, че въпреки тежките изпитания, Бог ще изпълни сърцата ни с добра воля и братолюбие, за да съумеем да живеем помежду си в мир и разбирателство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини