Аспарухов: "Ислямска държава" все още няма за какво да ни ударят

  • 01 юли 2016 17:28

  • 2834
  • 2
Аспарухов: "Ислямска държава" все още няма за какво да ни ударят
©

Атентатите са насочени само към Турция. Тя определено се ислямириза, а Ердоган се стреми към единовластие. Играта й около Сирия е мястото, където трябва да се търси причината ИДИЛ да удря Турция. Някакъв вид конкуренция е това. Другата причина може да е в нерешаването на кюрдския въпрос. Нямам обяснение защо се извършават атентати на места като летищата, където загиват много невинни граждани. Радикалните ислямисти удрят там, където най-много боли. Това е тяхната цел и успяват да всяват паника. Това заяви в ефира на БТВ ген. Бриго Аспарухов от БСП по повод кървавия атентат на летище "Ататюрк" в Истанбул.

"Ние можем да си приемаме всякакви закони, въпросът е, че тече един процес, който носи тероризъм. Държавата трябва да се организира чрез своите служби, но се иска и много сложна координация между европейските служби. Но това не е постигнато. Все ни бяга тази координация. Трябва службите да си сътрудничат открито и честно", каза още той.

Що се отнася до антитерористичния закон, той заяви, че БСП са изразили позицията си вече и не трябва да се ограничават правата на хората по този начин.

"Наивно е да се успокояваме, че у нас има спящи клетки на Ислямска държава. Просто за момента няма за какво да ни удрят", категоричен е Аспарухов.

Попитан за Брекзит, той заяви, че Великобритания е била лошото дете на ЕС. "Те винаги са гледали на себе си като на една империя. Те поискаха специални права и привилегии, но ЕС им отказа. На Европа добре и дойде това напускане, аз не виждам трагедия в това. Германия и Франция се опитват доста добре да овладеят Европа", каза Аспарухов.

Що се отнася до новият лидер на Столетницата, Аспарухов заяви: Оптимист съм след избора на Корнелия Нинова за председател на БСП. Партията е жив организъм, ако не беше така нямаше уж да има разделение в нея. Коренелия е една интелигентна, но и много хубава жена. Тя привлича внимание", коментира още той.

Искаме да изберем един президент, който да има държавническо мислене, а не като Плевнелиев, който създава рискове с изказванията си за държавата. Този кандидат няма да е от БСП, а ще е отдалечен кандидат, каза още Аспарухов за техния кандидат за президент.

Последвайте канала на

Калина Христова
2834 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Таня

2016.07.03 | 22:27

2
Простак,така ли се говори,ако искат ще намерят за какво,това са неконтролеруеми психясали млади хора,с ограничени възможности и ужасно глупави ,а ти Аспарухов пепел ти на устата за дето предизвикваш съдбата.Повече не се появявай по медиите да говориш да слушаме глупости .

2016.07.02 | 18:45

1
ZLOBNITE MRAZYAT KOMPETENTNITE A TRYABVA DA E OBRATNO. ETO ZA TOVA SMENADOLU S GLAVATA

Добави коментар

Водещи новини