Парламентът ще избере нов състав на КЗК

  • 28 юни 2016 18:56

  • 962
  • 0
Парламентът ще избере нов състав на КЗК
© Novini.bg

Парламентът ще започне работа с избор на председател, заместник-председател и членове на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

В проекта на дневен ред е и първото четене на промени в Закона за съдебната власт, предложени от правителството.

Депутатите ще обсъдят процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за управител и подуправител на Националния осигурителен институт, изслушване на номинираните и избор от Народното събрание.

В проектопрограмата е и първото четене на допълнение на Закона за данък върху добавената стойност.

Първа точка за четвъртък е ратификацията на Протокола към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Черна гора. Предвижда се след това депутатите да разгледат на първо четене законопроект за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, внесен от Министерския съвет.

В проекта на дневен ред е и второто гласуване на изменения в Закона за сдружения за напояване, в Закона за митниците и в Закона за кадастъра и имотния регистър.

Предвижда се първа точка в петък да бъде първото четене на промени в Закона за професионалното образование и обучение. В проектопрограмата е второто гласуване на изменения в Закона за лова и опазване на дивеча и годишни доклади за дейността на съдебната власт и прокуратурата.

В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
962 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини