Между 5 и 6 млрд. евро спечелили трафикантите на хора за година

  • 27 юни 2016 16:25

  • 2245
  • 1
Между 5 и 6 млрд. евро спечелили трафикантите на хора за година
© Getty Images/Guliver

Трафикантите на хора са спечелили между пет и шест млрд. евро през миналата година. Това съобщи евродепутатът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова в свое видеообръщение по време на международния дискусионен форум на тема "Засилване на мултидисциплинарното сътрудничество при идентификация и подкрепа на жертви на трафик на хора сред мигранти и търсещи закрила" на Националната комисия за борба с трафика на хора

Тя цитира и данни на Европол, според които около 10 хил. непридружени деца мигранти са изчезнали през 2014-2015 г.

Вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 заяви, че трафикантите са наясно с надеждата на бежанците да намерят подслон и защита и когато се засяга тази тема е добре да се разграничи трафикът на хора от нередовното провеждане на хора през държавните граници. По думите й някои мигранти плащат много висока цена на каналджиите за да стигнат до безопасно място, но след пресичане на границата пътищата им се разделят. Други мигранти нямат възможност да заплатят високата цена и могат да станат обект на сексуална и трудова експлоатация. Кунева посочи, че принудата и ограничаването на свободата на движение с цел експлоатация са признаците на съвременното робство.

Необходимо е да се разграничават тези престъпления за да се противопоставяме по-ефективно. При каналджийството нарушенията са едни, при трафика на хора не говорим просто за нарушения, а за жертви, каза вицепремиерът. Тя добави че Комисията за борба с трафика на хора поставя акцент върху подобряването на идентификацията на жертвите на трафик сред мигрантите. Съвместно с Държавната агенция за бежанците /ДАБ/ се организират обучения за структурите на ДАБ и интервюистите, работещи с хора, търсещи закрила за разпознаване на признаци на трафик и експлоатация.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 посочи, че дълго проблемът с миграцията се е неглижирал и в Европа се е оставял да бъде решен от само себе си. Оказа се, че това не е просто приоритет на страните само от предна линия и че това е проблем с много сериозно общоевропейско значение, заяви тя. По думите й е можело да има "звънец за събуждане" благодарение на анализите, които са били направени, включително и от ООН. Кунева допълни, че кръвопролитията в Ирак и Сирия е нямало как да не доведат до огромна бежанска вълна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Gosho

2016.06.27 | 17:10

1
Ami kato ima postoqnno ovtse gotovi da plastat za da umrat nasred moreto trafikantite ste pechelqt da :))

Добави коментар

Водещи новини