Стачката в БДЖ продължава и утре

  • 01 декември 2011 15:22

  • 878
  • 2
Стачката в БДЖ продължава и утре
© Булфото

Преговорите между синдикатите и ръководството на БДЖ приключиха, без да бъде постигнат напредък.

След почивката предложенията на ръководството на БДЖ бяха – от намаленията в заплащанията на служителите да се създаде фонд. Средствата от този фонд ще бъдат заплатени като бонуси на служителите, които ги заслужават. Това ще бъде направено, когато дружеството ще бъде на нулева загуба. Много важен елемент на това решение според ръководството е – двете страни да разработят система от критерии, които ще определят кои служители ще заслужават бонусите. Според изпълнителния директор на БДЖ Йордан Недев - „това ще им даде глътка въздух, за да завъртим колелото”.

Председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” Владимир Владимиров добави, че този фонд ще бъде заделен към стимулиране на по-високата производителност, тъй като сега заплатите са еднакви за всички служители, независимо кой колко работи. Под служители разбираме служители на неръководни длъжности. Отговорът на Петър Бунев от Синдиката на железничарите беше – „приемаме нова система на заплащане, но до приемането запазваме статуквото. Няма как да бъде прието намалението на доходите на служителите”.

Владимир Владимиров предложи – тази система на плащания да бъде разработена и приета от двете страни до 1 юли 2012 година, т.е. – след шест месеца и да влезе в сила от 1 юли. Синдикатите приеха с недоверие това предложение, тъй като обясниха, че и по-рано са им предлагали атрактивни предложния, но това не е било изпълнявано, предаде "Фокус". Вашите най-добри работници ще спечелят от това, заедно разработваме и предлагаме, заявиха Недев и Владимиров. Недев запита – „вие вярвате ли, че ние това го правим, за да прецакаме работниците?”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
878 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.12.01 | 20:54

2
Абе ей, МИНДИЛ. Кои стачкуват според теб, обикновените работници или шевовете им? Те ли окрадоха вагоните и мутрисите или шевевоте им по-нагоре в йерархията? Хора, мислете като пишете кой кого е окрал, защото ставате смешни.
13

2011.12.01 | 20:54

1
Тези от БДЖ въобще нямат право да стачкуват нали ги видяхме по телевизора как крадат посред бял ден да не говорим за изчезналите мотриси и вагони още преди да влязат в България. И сега ще ми стачкуват с какви очи гледат чакащите хора по пероните. Нагли мръсници и сега ще правят оздравителна програма глупости на търкалета все едно да лекуваш болен от рак.Да ме извинят болните от тая гадна болест но си е така.

Добави коментар

Водещи новини