АТВ-та газят дюните в Приморско

  • 23 юни 2016 09:33

  • 1396
  • 0
АТВ-та газят дюните в Приморско
©

Превозни средства навлизат по дюните в Приморско, въпреки предупредителните табели. Това алармират туристи, цитирани от БНР. Бургаската инспекция по околна среда ще провери дюните по северния плаж в града. Янка Денева твърди, че АТВ-та под наем рушат пясъчните хълмове в района. Жената тази година за пръв път вижда така произволно АТВ-та да се движат през дюните.

Тя предлага на нарушителите да се налага солена глоба от 1000 лева и АТВ-то им да бъде конфискувано.

Детелина Иванова от "Защитени територии" коментира, че инспекцията по околна среда има ограничен ресурс за транспорт за извънредни проверки. По ивиците с пясъчни хълмове обаче течали планови обходи. В Несебър, Слънчев бряг и Каваците са констатирани първите нарушения за сезона. Нарушения са установени при поставяне на каравани и навеси, за които имало издадени предписания. Сигналът за АТВ-тата в Приморско също щял да бъде проверен, обясни Иванова.

Имало фирма, която предлага такива услуги. От екоинспекцията ще преценят, ако е необходимо да дадат предписание и да уточнят къде се намират дюните и че не трябва да се ходи там. Териториите на Алепу, Каваците и между къмпингите "Градина" и "Златна рибка" ще бъдат проверени до края на седмицата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини