25 цивилни загинаха при въздушни удари срещу Ракка (видео)

  • 22 юни 2016 10:31

  • 2447
  • 3
25 цивилни загинаха при въздушни удари срещу Ракка (видео)
© gettyimages (архив)

Най-малко 25 цивилни, включително шест деца, са убити при въздушни атаки срещу Ракка, крепост на групировката "Ислямска държава" (ИД) в Сирия. Това заяви днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека, предаде Франс прес.

Въздушните удари бяха нанесени по редица квартали в Ракка, уточнява Центърът и добавя, че за моменат не се зннае дали става дума за атаки на руската или на сирийската авиация. "Има и десетки ранени, някои от тях в критично състояние", отбелязват правозащитниците. Атаките бяха предприети, ден след като ИД изтласка войските на режима от земите, доскоро контролирани от тях в южната провинция Ракка, уточняват те.

На 3 юни режимът започна офанзива с цел да превземе ключовия град Табка (на 50 км от Ракка) и напредна с двайсетина километра. След контраатака обаче джихадистите успяха да изтласкат навън от провинцията правителствените войски.

Самолетите на международната коалиция срещу джихадистите, водена от САЩ, нанасят също удари срещу позициите на ИД в Ирак и Сирия, напомня АФП.

Последвайте канала на

БТА
2447 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ти

2016.06.22 | 15:42

3
Във Ракка действат и американците със своята коалиция понеже най големи находища на нефт са именно там.

2016.06.22 | 15:40

2
Неееее,не и коалицията водена от кравите !Те са миролюбиви животни !Да убиват цивилни ,неееееее !
аз

2016.06.22 | 13:05

1
В случая просто няма как да са самолети на САЩ! Техните самолети не действат в указания район! САЩ са обещали да не летят в райони, където действа армията на Асад и руската армия.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини