Пак ще променят закона за отнемане на престъпно имущество

  • 30 ноември 2011 20:32

  • 1221
  • 0
Пак ще променят закона за отнемане на престъпно имущество
©

Да се приеме закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, ще настоява новият министър на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

“Очаквам съвместно с представителите на законодателната власт да бъде разработен проект, който да получи широка обществена подкрепа”, обърна се тя към депутатите.

От думите й не стана ясно дали ще работи по изцяло нов проект, или ще стъпи върху проектозакона за гражданска конфискация на Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, пише "24 часа".

Разпоредбите за отнемане на имущество от престъпна дейност без присъда бяха отхвърлени от парламента на 8 юли т.г. Въпреки, че седмица по-рано Венецианската комисия призова българските депутати да приемат текстовете, част от представителите на ГЕРБ не се явиха в залата.

Като неотложна задача Ковачева посочи и довършването на изцяло новия Наказателен кодекс.

Тя трябва да реализира и поетият ангажимент от предшественичката й Попова за създаването на орган, който да разглежда жалбите и да присъжда обезщетения на граждани, пострадали от мудни и некачествени съдебни и административни актове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1221 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини