Претъпкани рейсове станаха касичка за КАТ

  • 30 ноември 2011 18:37

  • 1660
  • 0
Претъпкани рейсове станаха касичка за КАТ
©

Униформени превърнаха всеки един от претъпканите автобуси по линията Перник-София в касичка. Шофьорите от три дни внасят по 20 лева по сметката на службата заради качени пътници над нормата. Актовете валят като порой на КПП Владая.

Спирането на влаковете доведе до истерия хилядите патиланци, пътуващи всеки ден от Перник към столицата на работа или на училище. Двете фирми, обслужващи с автобуси трасето се оказаха напълно неподготвени да поемат такъв поток от пасажери, съобщи "Стандарт Нюз".

Претъпкани до тавана возила пъплят с 30 км и вземат смешното разстояние от 30 км за час и половина. „Вече се радваме и на такова пътуване, стига да можем да се натъпчем в автобусите. Това обаче тези дни става от втория и третия опит“, изригна ядосан 22-годишният Илиян Александров. Момчето е студент в Нов български университет и постоянно ползва междуградския превоз. От началото на тази седмица обаче едва успява да се прибере у дома си в Перник. Във вторник висял два часа на автогарата в Овча купел, за да може да се качи на рейса. Два автобуса тръгнали под носа му, защото не побрали огромната опашка. Друг на алтернативната фирма превозвач пък въобще не стигнал до София и пропуснал курса си.

Всеки ден на всеки курс чакаме поне по 15 минути да мине разправията между катаджиите на Владая и шофьорите, ревнаха и останалите пасажери. Униформените се карали на водачите, че работодателят им не е спазил обещанието си да пусне допълнителни возила и продължава да тъпче до краен предел рейсовете. Старите машини едва се движат по магистралата, а пълни догоре са истински камикадзета, роптаят перничани. Те подготвят във Фейсбук бунт срещу лошата организация и искат да им се върнат спрените преди няколко месеца маршрутки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1660 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини