Четирима шофьори са задържани за предлагане на подкуп на катаджии в София

  • 09 ноември 2011 14:16

  • 1807
  • 0
Четирима шофьори са задържани за предлагане на подкуп на катаджии в София
©

Четирима водачи са били задържани от началото на ноември за предлагане на подкуп на пътни полицаи за дребни нарушения.

Един от тях е таксиметров шофьор. Това съобщи на пресконференция Богдан Милчев, началник на КАТ – София. 

По думите на Богдан Милчев, сред таксиметровите шофьори много бързо се е разпространила информацията, че има полицейска акция за задържане на предлагащи подкуп на пътните полицаи, заради което те са престанали да го правят.


В началото на ноември е проведено обучение за адекватни действия на полицаи, когато им се предлага подкуп. Целта на операцията срещу водачи – нарушители, предлагащи подкуп е да се изчисти името на „Пътна полиция”. „Призовавам гражданите да подават сигнали на тел. 112 за арогантни полицаи, които искат подкуп, но преди да бъдат дадени парите. Веднага на мястото ще бъде изпратен екип по най-бързия начин”, каза Милчев. От началото на месеца един полицай е уволнен, защото е взел подкуп от десет лева.


Предлагането на подкуп е тежко умишлено престъпление и се наказва с ефективна присъда над пет години. Шофьорите са по-активната страна в предлагането на подкуп, сочи практиката. „Нека хората да знаят, че на никой полицай не трябва да се дава подкуп, защото е наказуемо”, каза Чавдар Георгиев, началник на дознателите, който участва в пресконференцията.


„Не търсете изгодното. Трябва да се научим да спазваме правила”, обърна се началникът на КАТ Богдан Милчев към водачите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1807 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини