Скандалите между ГЕРБ и БСП за европарите продължават трети ден

  • 16 юни 2016 08:34

  • 3286
  • 8
Скандалите между ГЕРБ и БСП за европарите продължават трети ден
©

"И за секунда никой от БСП не се е извинявал на когото и да е. Всеки имаправо да задава въпроси и да получава отговори, не можем да си играем на емоции. Вчера аз лично питах в ЕК какво се случва, ще има ли корекции в проектите и каква ще бъде сумата, отнета на България. Хората се притесняват, че ако има серизони финансови катаклизми, ще стане тежко. От ЕК ми отговориха, че тече процедура в България, като изключва факта, че в момента е разплатено всичко и България не дължи пари. Размерът на финансовата корекция ще бъде известен тогава, когато приключат проверките".

Това заяви в ефира на Нова тв Илияна Йотова от БСП, като и тя намекна, че това, което казват от ГЕРБ е спекулация и лъжа относно скандала за спрени европари по Програмата за развитие на селските райони.

"Нека разясня, одити има по всички оперативни програми, които проверяват нивото на поръчките, качеството, а финансови корекции имаме постоянно. Нямаме 1 млрд. и 100 милиона, които да са спрени. Огромната част от средтвата са разплатени, остават няколко милиона. Така че твърдението на БСП няма почва. Дебатът е дали финансовата корекция да бъде 2 милиона или 4. България до момента има много финансови корекции, като повечето от тях са наложени 2013-2014 година. Темата за европейските пари е актуална в последно време и много лесна за злоупотреба, каквото правят БСП". Това каза вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Илиана Йотова се защити като каза, че ако ЕК не одобри средствата, те ще останат за сметка на нашия бюджет и това, което е разпалтено до момента, е направено с нашите средства. От БСП имаме достатъчно информация и знаем къде е истинта. Разбирам, че сте нервен господин, Дончев, но не ни обвинявайте в писихически разтройства, защото аз в момента говоря с факти, не ме прекъсвайте. ЕК не вярва на доклада, който е направил разследващия орган", обясни Йотова.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3286 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ФАРАОНИТЕ

2016.06.16 | 21:50

7
Червените фараони на столетницата Гергов, Добрев, Овчаров, Стойнев, Янков .... дърпат конците на куклата им Нинова . Те я сложиха за председател и същите свалиха Миков. И сега се изявяват като морални стожери. Ужас

2016.06.16 | 22:51

8
Списъка ти драги е много къс ,непълен !Хайде и сини -Костов ,зеленикакви -Боко и Цвъцко ,турско -зелено, Доган ,Местан ,Пеевски, новоизгряващи- Москов ,говняно червени -Първанов ,Калфин и още много знайни и незнайни "гладници " !Безскрупулни и нагли !Чорбаджий !
ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ И БСП

2016.06.16 | 21:50

6
НИНОВА ,Я СИ ПОГЛЕДНИ СОБСТВЕНАТА СИ ПАРТИЯ. ВЪТРЕ Е ПЪЛНО С ДРУГАРИ С КРИМИНАЛНО МИНАЛО. ЗАЩО ПРЕДЛОЖИ В ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО МИЛИОНЕРИ ОЛИГАРСИ С КРИМИНАЛЕН КЛАПИТАЛ ? КАКВИ СА ТЕЗИ СОЦИАЛИСТИ ЗАБОГАТЯЛИ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ? КАК СЕ СТАВА СОБСТВЕНИК НА ПАНАИРИ, СПА ХОТЕЛИ,ЕНЕРГИЙНИ ФИРМИ, СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВА ? ЗАЩО БСП СЕ РАЗДЕЛИ НА МИЛИОНЕРИ ФАРАОНИ И ПОЧТЕНИ МНОГО БЕДНИ СОЦИАЛИСТИ ? ЦИНИЧНО Е ДА СЕ НАРЕЧЕШ СОЦИАЛИСТ , А ДА СИ МИЛИОНЕР КАПИТАЛИСТ. ЗАРАДИ ТАКИВА ДРУГАРИ МИЛИОНЕРИ МНОГО ЧЕСТНИ СОЦИАЛИСТИ НАПУСНАХА ПАРТИЯТА ОТВРАТЕНИ.
Мафията и ГРОБ

2016.06.16 | 16:14

4
ГРОБ е мафия !Мафията си има държава !Мафията си има шеф _БОКО !И ГРОБ си има шеф -Цвъц ! Милиардери ,нагли ,прости и безскрупулни !За това всички мошенници са за ГРОБ !А народа си лиже оная работа за сол !

2016.06.16 | 16:31

5
Бабо Мария ,май вече си пресъхнала и отдолу и горе -в компютъра !Пави,влас,търси !Кукуригаш ,при все ,че не си петел ,а синя кокошка !Сега, пребоядисала се !Паднала ти е перушината ,а търсиш внимание !
ГРОБ

2016.06.16 | 15:55

1
"Лесни пари " ,продължаваме да крадем !Все пак идват избори ,с какво инак ще плащаме !За да се бием после в гърдите и да твърдим ,че сме силни !
червен кретен

2016.06.16 | 16:13

3
Знаеш ли кой е баща ти ? Добре е да питаш по този въпрос майка си , съмнявам се , че е пиян рязан " братушка " ,дошъл на почивка в България !
Кретен от ГРОБ

2016.06.16 | 16:02

2
А твоя е с установен произход ,черна джуклеста маймуна , много си приличате !

Добави коментар

Водещи новини