Караянчева договори с АПИ пари за повдигане на пешеходните пътеки

  • 21 юни 2016 09:58

  • 1195
  • 2
Караянчева договори с АПИ пари за повдигане на пешеходните пътеки
©

Агенция „Пътна инфраструктура” ще осигури необходимите средства за повдигане на пешеходните пътеки по бул. „Беломорски“ в Кърджали, който е част международния транспортен коридор № 9 към Гърция. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на парламентарната група Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на настоя и получи уверение от председателя на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, че Агенцията ще финансира дейностите по обезопасяване на трасето от републиканската мрежа. До края на седмицата експерти на АПИ ще извършат оглед, ще дадат становище за необходимия брой гърбици и ще изготвят задание с финансов разчет, който ще входират в АПИ, за да стартира процедурата по изпълнението.

Паралелно община Кърджали да започне подновяване на маркировката по градските улици и да осигури средства за видеокамери, повдигнати пешеходни пътеки и насочено осветление. Решенията бяха взети днес на второто поредно заседание на Обществения съвет за пътна безопасност, свикан от областния управител Илия Илиев, заради зачестилите тежки пътно-транспортни произшествия в града и старта на активния туристически сезон.
От КАТ – Пътна полиция предложиха да се стартира с повдигане на пешеходните пътеки на 4 места по бул. „Беломорски”: пред ГПЧЕ „Христо Ботев”; на кръстовището пред Филиал „Любен Каравелов; на ул. „Стадионска” (срещу Стадиона) и пред хипермаркет „Лидл”. Същевременно да се маркират останалите пешеходни пътеки в два цвята – бяло и червено и да се опресни маркировката, отделяща двете платна за движение, по цялото протежение на града - от входа на града до изхода за Маказа. За кръстовището на ул. „Първи май” с ул. „Синчец” и ул. „Мургаш” по-удачният вариант е поставянето на препятствия тип кабари за контрол на скоростта при спускане на автомобилите от Момчилград към града, смятат специалистите.

От името на Общината заместник-кметът Иван Велев заяви, че е съставена работна група, която утре тръгва на обход по най-невралгичните точки в града. Целта е да се набележат конкретни мерки с финансова обосновка, които да повишат сигурността на пътя, без да затормозяват трафика. Областният управител припомни, че общината има заложени 430 000 лева за маркировка и поддържане на пътната настилка. Обществената поръчка обаче още не е проведена, стана ясно на заседанието.

Народният представител Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на определи като неприемлив срока, който общинската комисия си е дала за справяне със ситуацията – до началото на новата учебна година. Тя препоръча до края на месеца общината да събере оферти и да осигури пари за видеокамери и обезопасяване на проблемните зони от общинската пътна мрежа.

Такива са кръстовището на бул. ”Христо Ботев” и новия мост, където КАТ настоява да се изгради кръгово, и кръстовищата на ул. „Булаир” със „Сан-Стефано” и на бул. „България” пред търговски комплекс „Орфей”. На първо време там да се поднови маркировката, докато се намерят пари за повдигане на пешеходните пътеки, настояха от КАТ. От МВР се ангажираха да поставят пътни полицаи да дежурят на рисковите кръстовища.

По отношение на камерите за видеонаблюдение, от КАТ посочиха като спешна мярка да се монтират такива на възловите кръстовища: на Автогарата, на „Веселчане”, на завод „Орфей” в посока Момчилград, на бул. „Христо Ботев” към новия мост, на Пазара, на ГПЧЕ и на кръстовището на улиците „Булаир” и „Сан-Стефано”. Общината да намери средства, ние ще осигурим пункта за управлението им, обеща главен комисар Венцислав Момчилов.

От МВР поставиха на дневен ред и други стъпки за обезопасяване, които са в правомощията на местната власт – ремонта на ул. „Заводска”, разрешаването на левия завой в участъка между Обредния дом и Военния клуб, осигуряването на допълнителни паркоместа в междублоковите пространства и закупуването на репатриращ автомобил.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1195 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.14 | 12:56

2
taq kurva lapa turski patki
Голяма новина

2016.07.14 | 12:56

1
Кара ялова ,договори с Анадолската манафска организация да и ...повдигнат д-то !Много ниско е паднало !

Добави коментар

Водещи новини