Проф. Радулов: Мерките в Закона срещу тероризма са смешни

  • 06 юни 2016 17:39

  • 3398
  • 3
Проф. Радулов: Мерките в Закона срещу тероризма са смешни
©

Поводът за антитерористичния закон е сериозен. Мерките, които са формулирани вътре обаче, са смешни. Особено тези за обоснованите предположения.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ проф. Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР. Заедно с него гост беше и полк. Николай Марков, бивш офицер от НСО. Двамата коментираха проектозакона срещу тероризма. Авторите на този закон явно не разбират много добре какво означава профилактика. Общата профилактика не са тези мерки, които се предлагат в този закон. Не виждам нищо по-различно в този закон от това, което е било досега. В щаба, който ще ръководи борбата срещу тероризма, трябва да бъдат само професионални лица, а не политически назначени. Щом са професионалисти, те ще носят отговорност за своите действия и решения, но ако са политически назначения, нещата ще стоят по друг начин, каза още проф. Радулов.

Аз съм склонен да подкрепя тезата на проф. Радулов. Този закон има повече административен характер. Не знам доколко този закон е свързан с членството ни в ЕС и доколко е дело на вътрешни чиновници. По-скоро смятам, че е поредната административна тежест, която ни е наложена от Брюксел. Борбата срещу тероризма изисква комплексни мерки от цялата държава и не може да се проведе само чрез един закон. В НПК все още няма дефиниция на думата "терорист", даде пример полк. Марков. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3398 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.07 | 14:28

3
В Много градове не можете д а минете и пет метра без да ви прецакат с тежко терористични камери и проникващо декодиращи терористични скенери. Черно терористична техника има монтирана във всички училища и в много детски градини..По улици и магистрали..
WArning

2016.06.07 | 14:27

2
У нас и в други европейски держави Терористите ползват обемно пси обсебване на бюрократи от министерства и ведомства и на временно подставени на власт.Внедряват се все по жестоки оръжия за масово поразяване и черен терор вкл маскирани като лични документи,талони на автомобили,билети и карти за транспорта..Жестоко вредни тежко терористични оръжия са маскирани като 'vinetki",застрахователни стикери,стикери за контролен преглед.. Вижте как черни терористи увредиха стотици хиляди едвам отгледани БЪлгарски деца с недопустима нагло ПРЕСТЪПНА техника по време на матурите..
*

2016.06.07 | 13:15

1
Тоя смотаняк от кога е професор ?

Добави коментар

Водещи новини