Обама ще посети Полша и Испания през юли

  • 07 юни 2016 07:33

  • 1098
  • 0
Обама ще посети Полша и Испания през юли
© Getty Images/Guliver

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият ще пътува за Полша и Испания следващия месец, предадоха световните агенции.

Белият дом заяви, че Обама ще бъде от 7 до 9 юли в Полша, където ще присъства на среща на върха на НАТО - последното му такова участие като президент на САЩ - и ще проведе двустранни разговори с полски лидери, включително президента Анджей Дуда.

Във Варшава Обама планира да се срещне също с председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето и председателя на Европейския съвет Доналд Туск, за да обсъди борбата с тероризма, въпроса с бежанците и икономиката.

Пресслужбата на Съвета на Европейския съюз заяви, че Юнкер и Туск ще разговарят с Обама в кулоарите на срещата на НАТО, която ще се състои на 8-9 юли.

След това Обама ще замине за Мадрид, където ще се срещне с испански лидери, включително краля Фелипе Шести и министър-председателя Мариано Рахой, каза Белият дом.

Това ще е първото му посещение в Испания като президент на САЩ. То ще продължи от 9 до 11 юли, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1098 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини