Започват ремонтите по бул. „Владимир Вазов”

  • 06 юни 2016 11:40

  • 1123
  • 0
Започват ремонтите по бул. „Владимир Вазов”
©

От 7 юни 2016г. започва реконструкцията на бул. „Владимир Вазов”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Тя ще се изпълнява по етапно. Реконструкцията включва 5.2 км на бул. „Владимир Вазов” от моста „Чавдар” до бул. „Ботевградско шосе”, включително прилежащите му съоръжения и 1.5 км от бул. „Ботевградско шосе” от ул. „Витиня" до ул. „Летоструй". Общо около 6.7 км. Ще бъдат цялостно реконструирани 11 съоръжения – 10 мостове и надлези и 1 подлез под бул. „Владимир Вазов” – ул. „Витиня”.

Ще бъдат реконструирани пътните настилки, като се полага изцяло нова пътна настилка. Ще се обновят тротоарите и осветлението. Ще се поставят нова хоризонтална маркировка и ограничителни елементи за безопасност на движението.

Ще бъде извършено и преасфалтиране на бул. „Ботевградско шосе” от ул. „Витиня” до ул. „Летоструй”, включително рехабилитация на моста над река Слатинска, както и ремонт на тротоарната настилка. Строително - монтажните работи ще започнат от бул. „Владимир Вазов” от южно платно на булеварда в участъка между ул. „549” и ул. „Поп Грую”. Движението ще се извършва двупосочно в северното платно.

Изпълнител на обекта е Обединение „Калистратов груп – Рутекс”.

Временна организация на движение за бул.„Владимир Вазов“

Реконструкцията на бул. „Владимир Вазов” започва от ул. „549” до ул.„Поп Груйо“.
От 00.00 часа 7.06.2016 г. до 24.00 час на 29.07.2016 г. се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов” между ул. „549” и ул. „Поп Груйо“. Движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на булеварда в същия участък.
В северното пътно платно се пренасочва и градския транспорт - автобусни линии №№ 78 и 100, тролейбусна линия № 1, като тролеите в участъка от ул. „549“ на бул. „Владимир Вазов“ до ул. „Поп Груйо“ще се движи на дизелови двигатели, като спазват временната организация на движение.

Временно се изместват и няколко спирки:
-спирка с код 1615 „Стадион Георги Аспарухов" се измества назад непосредствено преди кръстовището с ул. „549".
- спирка с код 1753 „ул. Витиня" се измества в северното платно срещу съществуващото си положение в зелената площ.
- закрива се спирка с код 2125 „ж.к. Левски - В".

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1123 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини