Връщаме дълга за мотрисите от февруари

  • 29 ноември 2011 19:06

  • 1250
  • 0
Връщаме дълга за мотрисите от февруари
©

До февруари България ще може да започне да погасява заема за германските мотриси, съобщи в Брюксел министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от БНР.

Утре министърът заминава за Берлин, където ще преговаря на политическо ниво за отсрочка от няколко месеца, в която да не се пристъпва към изземане на активите. До февруари месец ние считаме, че ще предложим на кредиторите поне два варианта за погасяване на тези задължения. Първият вариант - ще очакваме резултата от бързо стартирана процедура по приватизация на БДЖ "Товарни превози". Вторият вариант е - очакваме да подпишем заемното споразумение със Световна банка. Бих искал да успокоя кредиторите, да им дам гаранция, че всички тези непопулярни, болезнени мерки, които провеждаме в момента, са с цел оздравяване на компанията и довеждането й до състояние, в което да може да започне да си изплаща задълженията., заяви Московски.

БДЖ може да загуби 25 електрически мотриси "Сименс Дезиро", които са половината от най-новите му влакове. Причината - заемите, с които са закупени, не се погасяват, и банката кредитор е започнала процедура по продажбата им, тъй като машините са залог по тях.
Германското правителство е гарант по част от българския дълг за мотрисите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини