Космически апарат засне зловещи пукнатини в Арктика (снимка)

  • 03 юни 2016 15:32

  • 46313
  • 2
Космически апарат засне зловещи пукнатини в Арктика (снимка)
© Getty Images/Guliver

Апаратът за следене на климатичните промени Aqua е регистрирал зараждането на големи пукнатини в ледовете на Арктика, покриващи морето Бофорт. Това свидетелства за ускоряване на процеса на топене и разрушаване на северната полярна шапка. Това съобщи климатологът Зак Лейб от Университета на Калифорния.

„Топящият се днес лед е в най-ужасното си състояние за цялата история на спътниковите наблюдения, и при това през тази година, според настоящите данни, ще бъде най-топлата за цялата история на наблюденията. Всичко това просто обрича ледените шапки на най-печални последствия“, казва ученията, цитиран от списание Mashable.

През последната седмица апаратът е регистрирал следи от мащабно топене на ледове в Арктика и появата на големи пукнатини в тънките ледове, покриващи свързващи Бофорт и Чукотско море.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
46313 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2016.06.23 | 08:29

2
"Космически апарат засне зловещи пукнатини в Арктика." А дали е възможно да заснемат и тези, в кратуните на някои наши политици?

2016.06.05 | 07:51

1
последните над 20 години извънземни нашественици ползват нарочно внушени и произведени по дтехен контрол апарати ,сателити и други с които облъчват и убиват безжалостно всички Ледници..смята ги за Големи Бели зверове наши Главни охранители на Полюсите и атакуват с постоянно облъчване..иначе наркоманизирани служители ползващи техниката твърдят че правели постоянен мониториг Инфото е подавана от облъчвани нано форми на скалите

Добави коментар

Водещи новини