Вегетарианците поискаха публично да се разграничат от веганите

  • 20 май 2016 08:56

  • 3373
  • 4
Вегетарианците поискаха публично да се разграничат от веганите
© Булфото(архив)

От „Българското вегетарианско общество” поискаха публично да се разграничат от веганите, които проведоха кървавия протест на столичния булевард „Витоша”.

Те обясниха, че обществото им представя голям диапазон от хора и за част от тези хора кървавият протест е начин за представяне на идеите им. Но това е малка част от вегетарианство и веганство, и етиката, която те са представили със своя протест.

„Ние като представители на БВО бихме искали да кажем, че нашият път е пътят на толерантността и полемиката. А те представят идеята по малко по-агресивен начин. Уважаваме техните мотиви, но не уважаваме начина по който го правят”, каза Александра Вали от „Българското вегетарианско общество” в предаването „Часът на Милен Цветков” по Нова ТВ.

Според представителите на ОБВ подобен перформънс не би имал желания градивен ефект върху разбиранията на обществото и идеите на вегетарианците няма да бъдат възприети.

По думите им, за да бъдат разбрани тези идеи, трябва да се подходи с позитивна нагласа. Затова Обществото всяка година организира веган фестивал, на която разяснява своите гледни точки и четирите основни мотива за вегетарианството – здравословен, хуманен, духовен и екологичен.

Последвайте канала на

Novini.bg
3373 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.07.11 | 16:12

2
Абе, доказаха, че СЗО доста правилно е диагностицирала вегетарианството и крайното му течение.

2016.07.11 | 16:12

4
Нещо не си доразбрал - СЗО препоръчва и подкрепя както вегетарианството, така и веганството
toi

2016.07.11 | 16:12

3
нещо ти не си разбрал - СЗО определи вегитата като психично болни!
един мислещ

2016.07.11 | 16:11

1
значи като унищожавам растенията които преработват въглеродният двуокис и го превръщат в кислород съм по-добър от тези, които унищожават животни, които произвеждат въглеродният двуокис и спомагат за възникването парниковия ефек

Добави коментар

Водещи новини